Οκτ 31 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Το κόκκινο κρασί περιέχει υψηλά επίπεδα μετάλλων που μπορεί να αντισταθμίζουν τα οφέλη του

Κάτω από: ΥΓΕΙΑ

Κρασιά από 13 χώρες (μεταξύ αυτών και ελληνικά), κόκκινα και άσπρα, που κυκλοφορούν στην αγορά, περιέχουν εν δυνάμει επικίνδυνα επίπεδα μετάλλων, σύμφωνα με βρετανική έρευνα που προχώρησε σε χημική ανάλυση των κρασιών. Τα ευρήματα, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, σημαίνουν ότι τα γνωστά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί συχνά να υπεραντισταθμίζονται από τους κινδύνους εξαιτίας της παρουσίας μεγάλων επιπέδων μετάλλων, κυρίως χαλκού, μαγγάνιου και βανάδιου, όπως δήλωσαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κίνγκστον του Λονδίνου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κρασιά θα πρέπει πλέον να φέρουν ετικέτες για το περιεχόμενό τους σε ιόντα μετάλλων και οι παραγωγοί πρέπει να εφαρμόσουν νέες μεθόδους για να αφαιρέσουν τα εν δυνάμει επικίνδυνα υλικά από τα κρασιά τους. Τα ιόντα μετάλλων (π.χ. σιδήρου ή χαλκού) είναι φορτισμένα άτομα που παίζουν σημαντικό και ωφέλιμο ρόλο στην ανθρώπινη βιοχημεία, αλλά μπορεί να αποβούν επικίνδυνα και τοξικά σε υπερβολικές ποσότητες.

 

Η ΕΡΕΥΝΑ 31

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση