Οκτ 31 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Επιστροφή στις ποδιές για τους μαθητές!

Κάτω από: Εκπαιδευτικά

contentsegment_8894340_0.jpg

ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ μετατράπηκε χθες η Πιάτσα Ναβόνα της Ρώμης εξαιτίας της αμφιλεγόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και ενέκρινε χθες η ιταλική Γερουσία. Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μαθητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, από το Μιλάνο στον Βορρά έως τη Νάπολι στον Νότο. Στην Πιάτσα Ναβόνα, ωστόσο, υποστηρικτές της Ακροδεξιάς συγκρούστηκαν με υποστηρικτές της Αριστεράς, χρησιμοποιώντας ως όπλα τις καρέκλες των υπαίθριων καφέμε αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία, να συλληφθούν περίπου 15 νεαροί και να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι, ο ένας αστυνομικός.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αφορά κυρίως την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ωστόσο οι πανεπιστημιακοί φοιτητές συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις αναμενόμενες περικοπές στις δαπάνες. Δεκάδες πανεπιστήμια και εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, ενώ πολλοί μαθητές και ορισμένοι καθηγητές έχουν μεταφέρει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τις τάξεις σε δημόσιες πλατείες.

Παλιό σύστημα
Η μεταρρύθμιση προβλέπει μεταξύ άλλων την επιστροφή σε ένα παλιό σύστημα, το οποίο όριζε αποβολή των μαθητών που δεν βαθμολογούνται τουλάχιστον με 6 στα 10 από πλευράς διαγωγής, τον ίδιο δάσκαλο και για τις πέντε τάξεις του δημοτικού και ποδιά για τους μαθητές του δημοτικού.

«Το σχολείο αλλάζει, επιστρέφουμε στο σχολείο της σοβαρότητας, της αξιοκρατίας και της παιδείας», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Μαρία-Στέλλα Τζελμίνι. Ο επικεφαλής του κόμματος Ιταλία των Αξιών, Αντόνιο ντι Πιέτρο, ανακοίνωσε πως το κόμμα του θα αρχίσει να συλλέγει υπογραφές για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος που θα καταργεί τον νόμο Τζελμίνι- στο πλευρό της πρωτοβουλίας αυτής βρέθηκε αμέσως και το Δημοκρατικό Κόμμα του Βάλτερ Βελτρόνι. Για σήμερα, τα συνδικάτα προγραμματίζουν πανεκπαιδευτική απεργία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση