Οκτ 22 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Στη διάθεση των προγραμματιστών ο κώδικας του Android

Κάτω από: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google έδωσε την Τρίτη στη διάθεση του κοινού τον ανοιχτό κώδικα του Android, του νέου λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα που ανέπτυξε η εταιρεία.

«Είναι ένα πλήρες λογισμικό που μπορεί να προσαρμοστεί σε μια σειρά ρυθμίσεων» δήλωσε ο Ντέιβ Μπορτ, προγραμματιστής της Google, προσκαλώντας ανεξάρτητους προγραμματιστές να κατεβάσουν τον κώδικα και να ξεκινήσουν να αναπτύσσουν τις δικές τους εφαρμογές.

Η εταιρεία παρουσίασε το τηλέφωνο που θα χρησιμοποιεί το Android τον περασμένο μήνα, το πρώτο μιας νέας γενιά συσκευών που θα στηρίζονται στο νέο λειτουργικό. Η συσκευή διατίθεται από σήμερα στις ΗΠΑ έναντι 179 δολαρίων, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται να έρθει στις αρχές Νοεμβρίου. Το νέο τηλέφωνο θα παρέχει πολλές από τις λειτουργίες των Blackberry σε συνδυασμό με υπηρεσίες GPS, σύνδεσης στο ίντερνετ σε υψηλές ταχύτητες, email και Wi-Fi.

Κυριότερος ανταγωνιστής της Google σε αυτό τον τομέα είναι το Symbian της Nokia αλλά και τα Windows mobile, η έκδοση για κινητά του διάσημου λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση