Οκτ 22 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Προκαλεί με δηλώσεις για τo «ευ ζην» του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Κάτω από: ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο των ΜΜΕ μπήκε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Τάρο Ασο υπερασπίστηκε το δαπανηρό τρόπο ζωής του, μετά από κριτικές που δέχθηκε από τον τύπο για τις εξόδους σε πολυτελή εστιατόρια και μπαρ, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

«Τυχαίνει να έχω λεφτά. Τα πληρώνω από την τσέπη μου», τόνισε ο κ. Ασο στους δημοσιογράφους. «Αυτός είναι ο τρόπος ζωής μου και δεν τον αλλάζω».

Κληρονόμος πλούσιας οικογένειας, ιδιοκτήτριας ενός μεγάλου εργοστασίου τσιμέντου, εγγονός και γαμπρός πρωθυπουργών, ο αρχηγός της κυβέρνησης κατηγορείται ότι κάνει μεγάλη ζωή, βγαίνοντας τα βράδια σε πολυτελή εστιατόρια και μπαρ της μόδας.

Την περασμένη Κυριακή για παράδειγμα, ο κ. Άσο πέρασε πολλές ώρες στο εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου του Τόκιο, αμέσως μετά την επίσκεψή του σε σούπερ μάρκετ, όπου μίλησε για την αύξηση των τιμών -μια συμπεριφορά που ο τύπος διακωμώδησε έντονα.

«Θεωρώ ότι τα εστιατόρια και τα μπαρ των ξενοδοχείων είναι μέρη ασφαλή και όχι ακριβά», δικαιολογήθηκε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι αν είχε πάει σε κάποιο πιο ταπεινό εστιατόριο, θα τον κατηγορούσαν ότι παρακωλύει την εργασία των μικροεμπόρων με την πολυμελή ασφάλειά του και τους δημοσιογράφους που τον ακολουθούν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση