Οκτ 22 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Διεθνής συνάντηση Τρικαλινών Προσκόπων στο διαδίκτυο

Κάτω από: ΔΙΕΘΝΗ

Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Τρικάλων

Μία  σημαντική  δράση  της 1ης και 3ης Ομάδος Προσκόπων Τρικάλων έλαβε χώρα το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008, στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος δράσεων της Εφορείας Διεθνών Σχέσεων και της Εφορείας Αεροπροσκόπων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ).

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης, το γνωστό JOTI (Jamboree-On-The-Internet, δηλαδή Τζάμπορη στο Διαδίκτυο).

Το JOTI είναι μια ετήσια δράση στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους είτε μέσω ερασιτεχνικών ραδιοφωνικών σταθμών, είτε με την χρήση του Internet.

Τα νεαρά μέλη των δύο Προσκοπικών Ομάδων (παιδιά προ-εφηβικής ηλικία 11-15 ετών), συνοδευόμενα από τους επικεφαλής Βαθμοφόρους τους, επισκέφθηκαν γνωστή σχολή πληροφορικής της πόλης μας και συμμετείχαν ενεργά στο JOTI μέσω Internet Relay Chat.

Με την υπηρεσία αυτή, δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν με Προσκόπους και Οδηγούς από όλη την Ελλάδα, αλλά και σε 38 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, ζήτησαν να μάθουν το Προσκοπικό ρητό «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» στις γλώσσες που συνομίλησαν, αντάλλαξαν ιδέες και έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα, και απόκτησαν νέους φίλους συμβάλλοντας στην παγκόσμια κατανόηση και αλληλοσεβασμό.

Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Τρικάλων ευχαριστεί ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη της σχολής πληροφορικής Learn & Create κ. Αχιλλέα Γρ. Καρανάσιο για την ευγενική χορηγία παραχώρησης της αίθουσας υπολογιστών και του δικτύου,  χάρις στην οποία δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η Προσκοπική δράση

Source:Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Τρικάλων

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση