Οκτ 15 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Το κλίμα εγκυμονεί 12 θανατηφόρες επιδημίες

Κάτω από: ΥΓΕΙΑ

Ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μία έκρηξη επιδημιών και ασθενειών, που μεταδίδονται από τα άγρια ζώα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα επιφέρει τη διάδοση 12 θανατηφόρων ασθενειών, όπως η πανούκλα, ο ιός Εμπολα και η χολέρα. rnd = Math.floor(Math.random()*900000)+100; now = parseInt((new Date()).getTime()); burst=”?”+rnd+”:?”; document.write(“”); document.write(“”);

Στο συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης για τη Διατήρηση της Φύσης, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, ο Γουίλιαμ Κάρες, επικεφαλής της Οργάνωσης για τη Διατήρηση της Αγριας Ζωής, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου στην ανθρώπινη υγεία.

Το ξηρό και υγρό κλίμα, η άνοδος της θερμοκρασίας και οι έντονες και συχνές βροχοπτώσεις θα συμβάλουν στην εξάπλωση επιδημιών και ασθενειών ευνοώντας την εμφάνιση και επιβίωση παθογόνων οργανισμών, τόνισε.

Μέτρα
Εντοπίζοντας την εμφάνιση ασθενειών στο ζωικό βασίλειο και παρακολουθώντας την εξέλιξή τους, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των πολιτών αλλά και της oικονομίας. Ηδη σε ορισμένες ευάλωτες περιοχές του πλανήτη, όπως το Κονγκό, έχουν ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού των ζώων.

Οι δώδεκα θανατηφόρες ασθένειες και επιδημίες που ευνοούνται από την κλιματική αλλαγή είναι: Η Γρίπη των Πτηνών, η ασθένεια Babesiosis, που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια, ο ιός Εμπολα, τα εσωτερικά και εξωτερικά παράσιτα, η Μπορρελίωση, η πανούκλα, η φυματίωση, η ασθένεια του ύπνου, που μεταδίδεται από τη μύγα τσε τσε, ο υπερτροφισμός από τα φύκια, ο πυρετός Rift Valley, ο κίτρινος πυρετός και η χολέρα.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση