Οκτ 05 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Σήμερα, ΚΥΡΙΑΚΗ   5 –  10 ? 2008 και  στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών, τον οποίο καθιέρωσε η Unesco σε ετήσια βάση από το 1994, τιμάται η  προσφορά των απανταχού λειτουργών της εκπαίδευσης.

Εγώ , ως λειτουργός της εκπαίδευσης   ε ύ χ ο μ α ι  σε όλους τους συναδέλφους  μου « Χρόνια  Πολλά» , Υγεία , Προσωπική Ευτυχία , και Καλή Δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Μήνυμα  έστειλε  ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων,κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης

       προς όλους τους εκπαιδευτικούς .

Ξεχωρίζω δύο σημεία και τα παραθέτω: «Δεδομένου, λοιπόν, του σημαντικότατου έργου που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί έναντι των μαθητών αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, αναγνωρίζουμε και εκφράζουμε τον σεβασμό μας για την προσφορά τους στη διαμόρφωση  και την αξιοποίηση της σκέψης και της δράσης των νέων ανθρώπων, στη συγκρότηση ατόμων με δημιουργική πνοή και αγάπη για τη γνώση. Ως εκ τούτου, μείζονα προτεραιότητα αποτελεί για την Πολιτεία το να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες δυνατότητες, ώστε να εξασφαλισθεί για τους εκπαιδευτικούς η υψηλού επιπέδου κατάρτιση, η δια βίου επιμόρφωση, η αναβάθμιση των συνθηκών στους χώρους εργασίας, η έμπρακτη υποστήριξη του διδακτικού και κοινωνικού τους λειτουργήματος.

Συναισθανόμαστε πως όλα αυτά αποτελούν αναγκαία συνθήκη για την επάρκεια των εκπαιδευτικών έναντι των σύγχρονων κοινωνικών ζητουμένων, καθώς μέσα από αυτήν την επάρκεια διασφαλίζεται η συνεχώς βελτιούμενη ποιότητα της παρεχόμενης παιδείας. Γιατί έχει γίνει πλέον εδραιωμένη πίστη όλων μας ότι για κάθε πρόβλημα και κάθε πρόκληση που ο σύγχρονος κόσμος καλείται να αντιμετωπίσει, η λύση ξεκινά από την παιδεία. Γιατί, τελικά, «Όλα είναι θέμα παιδείας».»

 

Μία απάντηση μέχρι τώρα




Μια Απάντηση προς “ΕΥΧΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ”

  1.   ΠΟστο 05 Οκτ 2008 στις 11:01 μμ     1

    @arganasta
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!Να ζήσουμε να μας χαιρόμαστε 🙂

Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση