Οκτ 04 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

O Σαρκοζί Βράβευσε Επιστήμονα Ελληνικής Καταγωγής

Κάτω από: ΒΡΑΒΕΙΑ

Σε ειδική τελετή στο Μέγαρο των Ηλυσίων, , ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απένειμε στον ελληνικής καταγωγής και πολιτογραφημένο Γάλλο ερευνητή της Πληροφορικής, Ιωσήφ Σηφάκη, το βραβείο «Τuring 2007».

Το εν λόγω βραβείο απονέμεται από το 1966 και θεωρείται το ισοδύναμο του βραβείου Νόμπελ στον τομέα της Πληροφορικής.

Υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά ένας Γάλλος επιστήμονας βραβεύεται με αυτό το σημαντικό βραβείο, ο κ Σαρκοζί επεφύλαξε εξαιρετικές τιμές στον Ιωσήφ Σηφάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων διευθύνει το μεγάλου κύρους γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Ερευνάς (CNRS).

Ενας ακόμη Ελληνας εγκέφαλος, που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, ο Σηφακης, σπούδασε στο Πολυτεχνείο των Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Grenoble, από όπου και απέκτησε το Ντοκτορά της Πληροφορικής. Θεωρείται διεθνώς ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές στον τομέα της πληροφορικής.

Η απονομή του βραβείου, σημειώνει η ανακοίνωση της βράβευσης, «αποδεικνύει τη ζωτικότητα της έρευνας στη Γαλλία, όταν επιτυγχάνεται η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε πανεπιστήμια και οργανισμούς έρευνας».

Ο κ. Σηφάκης βραβεύτηκε για την ανακάλυψή του που αφορά την τεχνική model checking. Πρόκειται για ένα σύνολο τεχνικών «αυτόματης επαλήθευσης δυναμικών συστημάτων ηλεκτρονικής ή πληροφορικής προέλευσης».

Πηγή: www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση