Οκτ 01 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

01 Οκτωβρίου 2008 σήμερα και σας εύχομαι καλό μήνα (ιδιαίτερα σε σένα School-r , ανταποδίδω τις ευχές , μιας και δεν μπορώ να σου υποβάλλω σχόλια ακόμη).

Η ημερομηνία αυτή έχει ορισθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως Παγκόσμια ημέρα Ηλικιωμένων , και εορτάζεται από το 1991, οπότε και καθιερώθηκε.

Στην χώρα μας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.

H Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και τούτο διότι στην σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Η συμβολή των ηλικιωμένων στην σύγχρονη κοινωνία μπορεί να εξασφαλισθεί μόνον εάν οι ηλικιωμένοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής,

Παράλληλα, από τα διαθέσιμα στοιχεία αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι ηλικιωμένοι όχι μόνον δεν είναι βάρος ή στο περιθώριο της ζωής – όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν – αλλά ζωογόνα, ενεργά μέλη των σύγχρονων κοινωνιών, όσο ανεπτυγμένες ή υποανάπτυκτες κι αν είναι.

www.ant1online.gr

Τέλος η  γιορτή της ημέρας των ηλικιωμένων, ας  είναι η αφορμή , να θυμηθούμε το χρέος μας απέναντι τους. Οι ηλικιωμένοι, στη θέση των οποίων θα έρθουμε όλοι μας, χρειάζονται το σεβασμό μας, τη φροντίδα και την αγάπη μας.

4 σχόλια μέχρι τώρα




4 σχόλια προς “Για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων”

  1.   ΠΟστο 01 Οκτ 2008 στις 7:30 μμ     1

    @arganasta
    Ευχαριστώ πολύ!!!
    Δεν πιστεύω να με θυμήθηκες λόγω της ημέρας των ηλικιωμένων…

  2.   ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥστο 01 Οκτ 2008 στις 9:11 μμ     2

    school-a
    Με έκανες και γέλασα…και για να μην μας παρεξηγήσει κανείς , δεν μας ευχήθηκες πρώτη καλό μήνα ; Φταίει βέβαια και το δικό μου post που είναι 2 σε 1. Είπαμε μας πήραν σβαρνα οι υποχρεώσεις….

  3.   sineστο 01 Οκτ 2008 στις 10:37 μμ     3

    Καλό μήνα! Οι ηλικιωμένοι είναι η πιο ευαίσθητη ηλικία! Αν συλλογιστούμε ότι είναι η τελευταία μας …ασπίδα, πρέπει να τους έχουμε σαν τα μάτια μας. Μόνο προσοχή! Είναι πολύ κακομαθημένα…παιδιά!

  4.   ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥστο 01 Οκτ 2008 στις 11:40 μμ     4

    Λιάνα
    Καλό σου μήνα !Δυστυχώς δεν με προσέχετε όσο πρέπει. Ζήτησα τα φώτα σας για κάποια τεχνικά προβλήματα και δεν μου τα δώσατε.( Δεν γκρινιάζω σαν γιαγιά ε;) Εσένα όταν μπώ στο blog σου ,σε σκανάρω στη κυριολεξία , αντί να σε διαβάσω, διότι τα θέματά σου , στο δικό μου PC , τα βλέπω για λίγα δευτερόλεπτα και μετά χάνονται.
    Τέλος είμαι πολύ κακομαθημένο …κορίτσι που θέλω να bloggάρω στην ηλικία μου.Μου το υπενθυμίζουν συνεχώς τα παιδιά μου.
    PS: Τι έγινε η εκδρομή – party ?

Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση