Αυγ 17 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

«Από τον Όρλιακα των Γρεβενών στον Όρλιακα του Άρη»

Σήμερα ,με τα άρθρα που θα ανεβάσω ,δεν σας κρύβω ότι θα διαφημίσω τον τόπο  καταγωγής μου ,τα Γρεβενά. Εκεί είχαν εγκατασταθεί οι παππούδες μου μετά την Μικρασιατική Καταστροφή , γεννήθηκαν οι γονείς μου και εγώ . Έζησα εκεί μέχρι τα 18 μου. Δεν παύω όμως να τα αγαπώ και να τα προβάλλω. Έχουν αναπτυχθεί πάρα πολύ μέχρι σήμερα και με την Εγνατία οδό βγήκαν από την απομόνωση .  

Αστεροσκοπείο στο Όρος Όρλιακας Γρεβενών

Ο διεθνούς φήμης Γρεβενιώτης αστροφυσικός της ΝΑΣΑ, κ. Θανάσης Οικονόμου,  πρότεινε , στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Γρεβενών  , την κατασκευή Αστεροσκοπείου στο Όρος Όρλιακας Γρεβενών, σε υψόμετρο 1400-1600 μέτρων.  Μια περιοχή που έχει αρκετό υψόμετρο, δεν υπάρχει φωτορύπανση και ο ουρανός είναι πεντακάθαρος.

Το καινοτόμο  αυτό εγχείρημα φυσικά στηρίζει ο ίδιος , και για την προσφορά του αυτή τιμήθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008 .

Όταν ολοκληρωθεί το Αστεροσκοπείο θα μπορούν να το επισκέπτονται μαθητές , φοιτητές ,επιστήμονες και όσοι ενδιαφέρονται για τον κόσμο των άστρων και των πλανητών.

ΠΗΓΗ:

http://www.grevenanews.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση