Αυγ 03 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Η μακάβρια «μόδα» της πρόβας… σάβανου

Κάτω από: Κοινωνικά

Καλωσήρθατε στις πρόβες θανάτου που αποτελούν την τελευταία λέξη της «μόδας» στη Νότια Κορέα, μια χώρα που μετά το ευ-ζην αποφάσισε να στραφεί και στο «ευ-θνήσκειν».

Ορμώμενος από τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών, που φτάνουν τις 24,7 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα -δηλαδή το υψηλότερο ποσοστό στον ανεπτυγμένο κόσμο- αλλά και τα πολλά διαζύγια, ένας 40χρονος πρώην ασφαλιστής ίδρυσε την εταιρεία Korea Life Consulting, η οποία προσφέρει σκηνοθετημένες κηδείες με στόχο να πείσει τους Κορεάτες να δουν τη ζωή με άλλο μάτι.

Η εταιρεία Korea Life Consulting ιδρύθηκε το 2004 κι έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα πάνω από 50.000 σκηνοθετημένες κηδείες. Οι «πελάτες» της ζουν όλη τη διαδικασία της ταφής και όταν ανοίξει ξανά το φέρετρο οι περισσότεροι δείχνουν έτοιμοι να διορθώσουν τα λάθη τους και να ζήσουν με μεγαλύτερη ένταση κάθε στιγμή.

Μόλις ανοίξουν τα φέρετρα, ο Κο τους ρωτά τι ένιωσαν και οι περισσότεροι νιώθουν μεγάλη όρεξη για ζωή και τη διάθεση να διορθώσουν τα λάθη τους και να ζήσουν με μεγαλύτερη ένταση κάθε στιγμή.

Της ΜΑΡΙΑΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

Πηγή:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8400&pubid=1370724

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση