Ιούλ 30 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Ιστοσελίδα με μετάφραση των… ακατανόητων

Κάτω από: ΓΛΩΣΣΑ

Ιστοσελίδα με μετάφραση των… ακατανόητων

Σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου μπορεί να βρει κανείς εκατοντάδες λήμματα της αργκό των σημερινών νέων αλλά και των παλαιότερων. Στην ιστοσελία www.slang.gr υπάρχει πλούσιο υλικό για όσους θέλουν να ενημερωθούν ή και να εντρυφήσουν σε εκφράσεις που μέχρι χθες τούς ήταν ακατανόητες. Συλλέξαμε ορισμένες από τις λιγότερο διαδεδομένες και σας τις μεταφέρουμε:

1. αλεμάο κάργα = φάση αφασίας, ό, τι να ?ναι.

2. γόπινγκ = καψόνι στον στρατό κατά το οποίο ο νεοσύλλεκτος γυρίζει όλο το στρατόπεδο και μαζεύει από κάτω τις γόπες τσιγάρων.

Προκύπτει από τη γόπα και την κατάληξη ing του αγγλικού γερούνδιου, που δηλώνει πράξη, κίνηση κ. λπ. σε εξέλιξη.

3. ένα κι ένα milko = φράση η οποία είναι ιδιαιτέρως εύχρηστη όταν κάποιος θέλει να δηλώσει το λιγοστό ή και ανύπαρκτο ύψος ενός άλλου, το οποίο παρομοιάζεται ποσοτικά ως ένα μέτρο και ένα μπουκάλι γνωστού σοκολατούχου ροφήματος.

4. ζεβουαζιόν = δηλώνει κατάσταση, ενίοτε και άτομο που ενώ δεν σε ξέρει θα πιει τον καφέ σου, θα κάνει απ? τα τσιγάρα σου, θα σου σηκώσει το τηλέφωνο κ. λπ. κ. λπ. Η κατάσταση δηλώνει… τζαμπέ και χαλαρά μαζί.

5. κδοάζω = βιάζω κάποια συσκευή (της οποίας η λειτουργία δεν ανταποκρίνεται στις επιθυμίες μου) ώστε να την κάνω να δουλέψει, αντί να κάτσω μισό λεπτό να σκεφτώ τι μπορεί να πάει στραβά. Εκ του ΚΔΟΑ (Κτηνώδης Δύναμη, Ογκώδης Αγνοια).

6. μπρόκολο = η απαίσια κατάσταση από την οποία δεν μπορείς να ξεκολλήσεις.

7. ντούκι (το) = ο τεράστιος, ο φουσκωτός.

8. πεύκο = άτομο με περιορισμένη δυνατότητα αντίληψης και ευθύνης.

9. τζαμιροκουάι = ωραία, κατάσταση, καλή φάση. Λογοπαίγνιο από το όνομα γνωστού τραγουδιστή.

10. φορόμποκ = το εφέ σε στιγμές αγάπης, έρωτα κ. λπ. στα Μίκι Μάους. Εμφανίζεται πάνω από τον φορτισμένο συναισθηματικά χαρακτήρα, όπως εμφανίζεται το «ΚΑΠΑΟΥ!» πάνω από τον χαρακτήρα που εισπράττει γροθιά.

11. χουήτης = αυτός που φαίνεται τι κάνει, αφού δεν έχει καλυφθεί επαρκώς.

Πηγή:Εφ.”Η Καθημερινή”

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση