Μάι 27 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Εκδήλωση-Γιορτή για την προστασία των ποταμών.

Κάτω από: Οικολογικά

1ο «Φεστιβάλ Νερού» στις 2-5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

στα Τρίκαλα -την πόλη των Τριών Ποταμών:

Το νερό στοιχείο Ζωής και αρχή όλων των πραγμάτων κατά το Θαλή τον Μιλήσιο, άμεσα συνδεδεμένο με τις ανάγκες και τη λειτουργία κάθε ελληνικής πόλης, καθώς με αυτό αφενός εξασφαλιζόταν η διαβίωση και η υγιεινή ζωή των κατοίκων κι αφ΄ετέρου ο εξαγνισμός κι η κάθαρση των μιασμάτων στα θρησκευτικά δρώμενα και άλλες καθαρτήριες τελετές.

Το νερό στοιχείο και πηγή προέλευσης και ανάπτυξης των περισσότερων πολιτισμών του κόσμου. Στοιχείο και πηγή ανάπτυξης του θεσσαλικού πολιτισμού και της Πόλης των Τρικάλων με τον Ληθαίο, τον Αγιαμονιώτη και τον Πηνειό ποταμό.

Πάρτε μια γεύση από την ομορφιά που χαρίζει στην πόλη των Τρικάλων ο Ληθαίος ποταμός.

1.Ο Ληθαίος Ποταμός – Κεντρική Γέφυρα: 423.jpg

2. Ληθαίος Ποταμός με θέα Αγαλμα Ασκληπιού

50.jpg

3.Ληθαίος Ποταμός με θέα Αγαλμα Ασκληπιού

.355.jpg

4.Ο Ληθαίος και το στολισμένο δένδρο στην κεντρική πλατεία.

332.jpg

5.Μία άλλη Χριστουγεννιάτικη άποψη του ποταμού.

3311.jpg

6.Ο Ληθαίος το χειμώνα :

327.jpg

Και πάλι με χιόνια. Στη μέση μια βαρκούλα.329.jpg

7. Ο Ληθαίος το Φθινόπωρο

330.jpg

8.Και τέλος ο Ανοιξιάτικος Ληθαίος…

51.jpg

Μη μου πείτε οτι δεν ικανοποιήθηκε το μάτι σας από την ομορφιά του ποταμού;Εγώ σας έδωσα έναν λόγο, τον αισθητικό, για τον οποίο αξίζει να σώσουμε τα ποτάμια μας.

Tα ποτάμια & πηγές σήμερα καταστρέφονται καθημερινά κάτω από την αδιαφορία των πάντων. Και είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή όλη αυτή η καταστροφή των ποταμών θα στραφεί εναντίον μας. Ήδη άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα δείγματα λειψυδρίας, αυξανόμενη ρύπανση των ποταμών και νερών και όλοι μιλούν πια ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι ο πόλεμος του νερού.

Αυτό το περιβαλλοντολογικό έγκλημα εναντίον των ποταμών, των πηγών και των νερών εν γένει είναι ένα διαρκές έγκλημα και η υπεύθυνοι δυστυχώς μένουν ατιμώρητοι. Από την Αρχαιότητα ο κόσμος συνέδεσε την ύπαρξη της ζωής του με την ύπαρξη των ποταμών για αυτό το λόγο και θεοποίησε το ποτάμι και όχι μόνο, αλλά δημιούργησε και πλήθος προστατριών (νύμφες-νεράιδες ) για την προστασία και την σωτηρία των Ποταμών και των Πηγών.

Το «Φεστιβάλ Νερού ? Τρίκαλα – Η πόλη των Τριών Ποταμών», σκοπό έχει με διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες να προωθήσει την ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης οικολογικής ευαισθητοποίησης και να μας υπενθυμίσει το γεγονός ότι είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου οικοσυστήματος, δημιουργίας – του σύμπαντος – το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους ποταμούς, τα νερά, τα βουνά, τα δάση, τα πουλιά και τα ζώα.

Το 1ο Φεστιβάλ Νερού απευθύνει κραυγή αγωνίας για τη σωτηρία των ποταμών και καλούμε όλους να συμμετάσχουν σ? αυτό το φεστιβάλ για να ενώσουμε όλοι μαζί αυτή την κραυγή αγωνίας και ανησυχίας, γιατί χωρίς ποτάμια, πηγές και καθαρό νερό δεν υπάρχει μέλλον, δεν υπάρχει ζωή.

Το «Φεστιβάλ Νερού -Τρίκαλα. – Πόλη των Τριών Ποταμών», φιλοδοξεί να γίνει μια μεγάλη γιορτή αγάπης προς το περιβάλλον έμπρακτης αγάπης και ενδιαφέροντος για τους ποταμούς τις πηγές και τις λίμνες του νομούς μας και συγχρόνως να επανασυνδέσουμε τη ζωή μας με πλείστες χαρές που προσέφεραν και προσφέρουν ακόμη τα ποτάμια μας.

Σκοπό έχει επίσης να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την παγκόσμια κρίση νερού, από τη ρύπανση, την έλλειψη υδάτινων πόρων, η οποία κάθε μέρα γίνεται και μεγαλύτερη. Να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για Καλό και Καθαρό νερό. Γιατί η ανθρώπινη ζωή, όπως και όλα τα είδη ζωικής και φυτικής ζωής στον πλανήτη μας εξαρτώνται από το νερό.

Το «Φεστιβάλ Νερού -Τρίκαλα. – Πόλη των Τριών Ποταμών» είναι ανοιχτό σε φορείς, συλλόγους, οικολογικές και περιβαλλοντολογικές οργανώσει κ.ά. που αγωνίζονται για την προστασία των ποταμών και του περιβάλλοντος εν γένει χώρου. Φορείς σύλλογοι, οργανώσεις, ομάδες κ.ά που ασχολούνται και προωθούν μορφές μετακίνησης ενασχόλησης και εναλλακτικής διασκέδασης των ποταμών, ψυχαγωγίας, διατροφής, πολιτισμού και άλλες μορφές υποστήριξης και είναι συμβατές με την προστασία των ποταμών, των πηγών του νερού και της υγιεινής ζωής. Φορείς σύλλογοι οργανώσεις κ.α. που η παρουσία τους θα συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο σ΄όλα τα παραπάνω.

Πληροφορίες-Συμμετοχή- : «Αγαπώ την Πόλιν» www.agapo.gr Τηλ. 2431033259 .

Πηγή:http://www.trikalacity.gr/news/view.article.php/c1/5802


Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση