Μάι 18 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Βαρουσίου συνέχεια ?

Κάτω από: Πολιτιστικά

Δεν σας έκανα καθόλου πλάκα προτείνοντάς σας σε προηγούμενη δημοσίευσή μου , «να αδελφοποιήσουμε τους παραδοσιακούς συνοικισμούς της ΕΛΛΑΔΑΣ»! Γιατί; Δείτε το αποτέλεσμα που είχε η συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων και του 5ου δημοτικού διαμερίσματος της Λυών.

Η πρώτη τοιχογραφία σε οικοδομή:

clip_image0011.jpg

clip_image001.jpg

Πρόκειται για μια τοιχογραφία που ζωγράφισαν καλλιτέχνες της γαλλικής πόλης «η ομάδα «Cite de la Creation)» , οι οποίοι ήρθαν στα Τρίκαλα στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο δήμων για αισθητικές παρεμβάσεις σε όψεις κτιρίων. Επιχειρήθηκε στην πόλη των Τρικάλων να γίνει ότι και στη Λυών όπου όλα τα κτίρια αναβαθμίστηκαν αισθητικά, ώστε οι όψεις τους να θυμίζουν έργα τέχνης.

Βραβεύτηκε δε, η παραπάνω παρέμβαση του Δήμου Τρικκαίων, από την Θεσσαλονίκη και στα πλαίσια της έκθεσης ?POLIS 2007?.

Η εικαστική παρέμβαση του δήμου έγινε στην περιοχή των «Μανάβικων»,που είναι κάτι αντίστοιχο με τα «Λαδάδικα» της Θεσσαλονίκης , ευρίσκονται δε δίπλα στο Βαρούσι.

Στην τοιχογραφία που έγινε σε τοίχο οικοδομής στην πλατεία (απέναντι από τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού), απεικονίζονται σκηνές από τα παλιά μανάβικα και την παλιά πόλη, ο μεγάλος λαϊκός δημιουργός Βασίλης Τσιτσάνης, λαϊκοί οργανοπαίχτες αλλά και ένας πιτσιρικάς που είναι ντυμένος με την στολή της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΟΤ.

Πηγή:trikalacity.gr

Τι λέτε; Πειστήκατε;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση