Μάι 16 2008

Άρθρα του/της ΑΡΓΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ

Το Βαρούσι θα γίνει η Πλάκα των Τρικάλων

clip_image00224.jpgclip_image00220.jpg clip_image00225.jpg

Κάτω από το Βυζαντινό Κάστρο της πόλης, η συνοικία με τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα παραδοσιακά κτίρια, δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από την Αθηναϊκή Πλάκα.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες για του λόγου το αληθές.

clip_image00227.jpg clip_image00228.jpg clip_image00229.jpg clip_image00232.jpg clip_image00230.jpg clip_image00231.jpg

Στο πλαίσιο της παράδοσης και κυρίως της ανάδειξής της ο Δήμος Τρικκαίων προσανατολίζεται εδώ και καιρό στην αγορά δύο κτιρίων στην περιοχή του Βαρουσίου.Ο αρχικός στόχος, βέβαια αφορούσε στην αγορά τριών κτιρίων και την χρήση του ενός εξ αυτών για την λειτουργία του Μουσείου Τσιτσάνη.

Βέβαια η λειτουργία του Μουσείου Τσιτσάνη δεν είναι ο μόνος τρόπος για την ανάδειξη του παραδοσιακού συνοικισμού του Βαρουσίου.

Εξάλλου, εκπονείται ήδη μελέτη, από ιδιωτικό μελετητικό γραφείο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αποκατάστασης και ανάδειξης του Βαρουσίου. Προφανής στόχος να αποκτήσει το Βαρούσι παραδοσιακό ύφος.

Η μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Έχει ήδη παραδοθεί η δεύτερη και οριστική της φάση και πλέον καταβάλλονται προσπάθειες για την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης, στην οποία θα ενταχθεί και το μουσείο Τσιτσάνη.

Η μελέτη, βέβαια για το Βαρούσι είναι μία ιδέα παλαιά. Πρόκειται για την ακρίβεια, για ένα αίτημα της κοινωνίας των Τρικάλων. Το Βαρούσι είναι η πιο παλαιά συνοικία της πόλης. Είναι η ιστορία της πόλης των Τρικάλων, που διατηρείται μέχρι σήμερα. Υπ? αυτή την έννοια δεν υπάρχει κάποιος σε αυτή την πόλη, που θα είχε αντίρρηση στην ανάπλαση του Βαρουσίου, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει κάποιος σε αυτή την πόλη που θα είχε αντίρρηση στην ανάδειξη της παράδοσης και της ιστορίας της.

Πηγή:εφ “Έρευνα”

Αγαπητοί Bloggers του ΠΣΔ , είστε να αδελφοποιήσουμε τους παραδοσιακούς συνοικισμούς της ΕΛΛΑΔΑΣ , στα πλαίσια της Διαθεματικότητας; Όποιος δε επισκεφθεί την πόλη μας ,θα του απονείμουμε το χρυσό κλειδί της .

Μία απάντηση μέχρι τώρα




Μια Απάντηση προς “Το Βαρούσι θα γίνει η Πλάκα των Τρικάλων”

  1.   ΠΟστο 16 Μάι 2008 στις 10:12 μμ     1

    Αν και δεν έχω επισκεφθεί ποτέ τα Τρίκαλα η περιοχή Βαρουσίου φαίνεται (από τις φωτο) πολύ όμορφη. Ωραία κτήρια και ωραία αρχιτεκτονική 🙂

Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση