Λίγες σκέψεις για το μάθημα των ΛΣ στα ΕΠΑΛ

Το μάθημα Λειτουργικά Συστήματα στο ΕΠΑΛ υποβαθμίστηκε φέτος σε ώρες αφού
πλεον διδάσκεται μόνο στη Β Τάξη
Το νεο βιβλίο είναι διαθεσιμο σε pdf από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής αλλά σύμφωνα με το υπουργείο είναι συμπληρωματικού του παλίου βιβλίου. Από που προκύπτει αυτό ; 1) Εχει έρθει στα σχολεία το παλιο βιβλίο 2) Η απόφαση του Υπουργείο για την ανατύπωση αναφέρεται και στα δυο.

Δεδομένου όμως ότι δεν θα διδάσκεται του χρόνου και δεδομένου ότι το ΑΠΣ ακολουθεί στενά το νεο βιβλίο
προκύπτει ένα αντιφατικό πλαίσιο το οποίο νομίζω λύνεται πρακτικά.

Όσα ΕΠΑΛ έχουν τη δυνατότητα και εφόσον υπάρχει διάθεση από τους μαθητές δουλεύεται το νεο βιβλίο και ακολουθείται το ΑΠΣ.

Όσα ΕΠΑΛ δεν μπορούν ακολουθούν το βιβλίο που θα έχουν και οι μαθητές . Κάτι λογικό και ποιό βολικό . Αλλά αντίθετο στο ΑΠΣ!.. :-0

Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στα προβλήματα της εκπαίδευσης αλλά είναι μια αντίφαση που πιστεύω να ληθεί του χρόνου.

Μια δυσκολία του μαθήματος είναι ότι κάθε εργαστήριο ξεχωριστά ΛΣ.

Προσωπικά θεωρώ ότι τα ΛΣ που πρέπει να είναι διαθέσιμα είναι τα Windows 7 , Windows XP και Linux (Ubuntu) αλλά όχι με το Unity UI το οποίο είναι προσκαιρο και υπαγορεύτηκε από την πολιτική της Canonical για επέκταση στην αγορά των Smarthphones και Tablets. Εξάλλου αποτελεί σημάδι το πως η Microsoft με τα Windows 10 επανέρχεται σε UI ποιό κλασικής λογικής . Δηλαδή το Ubuntu έχει υιοθετήσει ένα UI που ταιριάζει σε media consumption devices και όχι σε media-content generator devices. Προτείνω λοιπόν XFCE+Ubuntu.

Επίσης ένα λάθος  που έχω φρέσκο στη μνήμη μου και  είναι διαδεδομένο είναι αυτό της μορφοποίησης στο σκληρού.

Η μορφορποίηση που περιγράφει και το παλιό και το νεο βιβλίο (ίχνοι , τομείς κτλ) γίνεται στο εργοστάσιο όχι από το ΛΣ.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *