Ημέρα της Ευρώπης – 9 Μαΐου

Η Ημέρα της Ευρώπης είναι το όνομα δύο ετήσιων ημερών για την Ευρώπη. Εορτάζεται στις 5 Μαΐου από το Συμβούλιο της Ευρώπης και στις 9 Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αναγνωρίζει την ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη που έχει κατορθωθεί από τότε που σχηματίστηκαν.

Εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Τα αστέρια της Ευρώπης

Η μικρή Ευρώπη είχε μια και μόνο επιθυμία: να ταξιδέψει και να γνωρίσει κι όσο περισσότερες χώρες μπορούσε… Τα βράδια η μικρή Ευρώπη κοιτούσε τα αστέρια στον ουρανό και ταξίδευε σε κόσμους μακρινούς. Ώσπου μια μέρα η Ευρώπη αποφάσισε να κάνει το ταξίδι που πάντα ονειρευόταν!Ο Όμηρος, ο αγαπημένος της παππούς, την εφοδίασε με ένα μικρό βιβλίο, ένα μολύβι και μερικές ξύλινες μπογιές, ώστε η μικρή μας φίλη να φυλάξει μέσα εκεί όλες τις εμπειρίες που επρόκειτο να ζήσει.Και κάπως έτσι, το ταξίδι ξεκινά… Η Ευρώπη θα περπατήσει πολύ, θα γνωρίσει κι άλλα παιδιά της ηλικίας της, θα κάνει νέους φίλους, θα δει άλλες χώρες, διαφορετικές από τη δική της και μετά από κάθε της εμπειρία θα γράφει στο βιβλίο της μέσα σε ένα αστέρι κι από μία νέα αξία…Ταξιδέψτε λοιπόν με τη μικρή Ευρώπη και δείτε τον κόσμο μέσα από τα δικά της «αστέρια».

Διαβάζουμε «Τα αστέρια της Ευρώπης» εδώ κι εδώ.

 

“Μια παρέα με… καρδιά!”

Είναι αλήθεια ότι μερικά πράγματα νομίζουμε ότι συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια. Κι όμως, η περιπέτεια του μικρού Πέτρου στην Ευρώπη, θα σας μεταφέρει μερικές από τις αρχές που οραματίστηκαν και σ’ ένα πολύ μεγάλο βαθμό υλοποίησαν οι πρωτεργάτες της Ευρωπαϊκής Ιδέας: την ειρηνική συνύπαρξη, τη συνεργασία, τη συναδελφικότητα για την επίτευξη του κοινού σκοπού. Το ταξίδι δεν είναι πάντα εύκολο αλλά οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, καθένας με την ιδιαιτερότητά του, με θάρρος κι αποφασιστικότητα, οδηγώντας ένα ποδήλατο από ανακυκλωμένα υλικά συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια κι αντιμετωπίζουν τις αναποδιές ζώντας ένα μοναδικό ταξίδι. Διασχίζουν ποτάμια, βουνά, αιολικά πάρκα, δάση και θάλασσες, γνωρίζουν πριγκίπισσες, φάλαινες, έλατα και δεινοσαύρους μέχρι να καταφέρουν το στόχο τους. Η ιστορία της Ευρώπης τα τελευταία 50 και κάτι χρόνια είναι κάπως ανάλογη. Δυσκολίες, εμπόδια, διαφορές αλλά κι επιμονή κι υπομονή για την ολοκλήρωση κι επίτευξη μιας ενωμένης Ευρώπης χωρίς σύνορα. Κι η προσπάθεια αυτή δεν έχει τελειώσει ακόμα μα συνεχίζεται ̇ αλλά αυτό, όπως θα’ λεγε κι ο Πέτρος “ είναι μια άλλη ιστορία”.

Διαβάζουμε «Μια παρέα με… καρδιά!» εδώ .

 

Ζωγραφίζω και Παίζω

Το δικό μου βιβλίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
28 χώρες της ΕΕ.
28 δραστηριότητες για ζωγραφική, χαρτοκοπτική και παιχνίδι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων