Επαναληπτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο-Εργαστήριο Φεβρουαρίου 2017 για τους Απόντες εκπαιδευτικούς Δημιουργικής Γραφής

ΘΕΜΑ: «Επαναληπτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο-Εργαστήριο Φεβρουαρίου 2017 για τους Απόντες εκπαιδευτικούς Δημιουργικής Γραφής: Θεωρία & Πράξη στη Διδακτική και την Αξιολόγηση του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο & των Νέων Ελληνικών στα ΕΠΑΛ κατά το σχολικό έτος 2016-2017»

ΣΧΕΤ.: «Φ.1.4β/ΚΔ/524/19-1-2017 Απόφαση Περ/κού Διευθυντή Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας»

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί Επαναληπτικό Σεμινάριο-Εργαστήριο το οποίο απευθύνεται στους απόντες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία–κλάδος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» στα Γυμνάσια και το γνωστικό αντικείμενο «Λογοτεχνία» στα ΕΠΑ.Λ. επιστημονικής ευθύνης μου, αρμοδιότητας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με θέμα «Δημιουργική Γραφή: Θεωρία και πράξη» υπό την προϋπόθεση ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί θα έχουν ολοκληρώσει τα διδακτικά τους καθήκοντα και τα σχολικά προγράμματα θα αναδιαμορφωθoύν. Επισημαίνεται ότι το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Βιβλιοθήκη του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου, στις 13 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και τις 5η, 6η και 7η διδακτικές ώρες-[11:45πμ-13:30μμ].

Σκοπός της διεξαγωγής των σεμιναρίων–εργαστηρίων του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στα Γυμνάσια σύμφωνα με το Π.Δ.126/ΦΕΚ211/11-11-2016 και της Λογοτεχνίας των Νέων Ελληνικών στα ΕΠΑΛ σύμφωνα με την ΥΑ με αρ. πρωτ. Φ4/183691/Δ4/1-11-2016 για τους εκπαιδευτικούς αποτελεί η προσφορά κατάλληλων εφοδίων για τη διδασκαλία της Δημιουργικής Γραφής, που μπορεί να οδηγήσει στην ανάδειξη των πολύπλευρων πτυχών του μαθήματος με στόχο την καλλιέργεια ανάληψης πρωτοβουλιών και απόκτησης αυτενέργειας από τους μαθητές, ώστε οι τελευταίοι να καλλιεργήσουν τρόπους δημιουργικής έκφρασης στα ποικίλα κειμενικά είδη.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της Σχολικής Συμβούλου κ. Χρυσούλας Σπυρέλη.

Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

 

 

Ο Σχολικός Σύμβουλος

 

 

 

Δρ Απόστολος Βετσόπουλος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *