Συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γόννων σε δράση για την Ευρώπη και τη διαφορετικότητα στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Μαθητές των Στ1 και Στ2 τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Γόννων συμμετείχαν την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας κατά του Ρατσισμού, σε δράση με τίτλο: «Στην Ευρώπη της ισότητας, όλοι διαφορετικοί – όλοι ίσοι», «Διαφορετικότητα, πλούτος γνώσεων και συναισθημάτων» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Η δράση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το «Europe Direct», το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τους «Teachers 4 Europe» και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools», με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της δράσης, συμμετείχαν σε παιχνίδια γνωριμίας με τους μαθητές του 1ου Δ.Σ. Τυρνάβου, με μικρά προσφυγόπουλα και με παιδιά από το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες “Αριστεύς”. Στη συνέχεια όλοι μαζί δημιούργησαν ένα καταπληκτικό κολάζ με την δική τους «Ευρώπη».

Το σώμα της «Ευρώπης» ήταν το περίγραμμα του σώματος μιας μικρής προσφυγοπούλας από τη Συρία, της Βίρνα. Οι μαθητές συνεργάστηκαν άψογα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και του διερμηνέα, ενώ το κολάζ ενεργοποίησε τη διάθεση για συνεργασία πάνω στην ίδια ιδέα: «όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά και ίσοι».

Οι μαθητές έφυγαν ενθουσιασμένοι από το Γαλλικό Ινστιτούτο, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη από τις πολυπολιτισμικές δραστηριότητες και από τη δημιουργία της δικής τους φιλόξενης, δίκαιης και ειρηνικής «Ευρώπης», που προάγει την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων που κατοικούν σ’ αυτή.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Κωνσταντίνα Μπούτου, η δασκάλα του Στ1 κ. Τσιούρβα Παρασκευή και η εκπαιδευτικός πληροφορικής Σαΐτη Αποστολίνα, μέλος των T4E Λάρισας. Τη μετακίνηση για τη δράση υποστήριξε ο Δήμος Τεμπών.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση