Καινοτομία με σύγχρονη τηλεδιάσκεψη και παράλληλη ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση στο Δ.Σ. Γόννων

Ακόμη μια καινοτομία για το Δημοτικό Σχολείο Γόννων, το οποίο συμβαδίζοντας με την εποχή της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο, κατά το εισαγωγικό μέρος ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης, με θέμα τη δημιουργία «Σχολικού Περιοδικού».

DSC04962

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η υπηρεσία  τηλεδιάσκεψη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), όπου με χρήση της πλατφόρμας «BigBlueButton» και μέσω livesteaming παρουσιάστηκε μέρος της ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης που πραγματοποιούνταν στο σχολείο, μετά από πρόταση της Διευθύντριας κ. Κωνσταντίνας Μπούτου. Σκοπός της επιμόρφωσης ήταν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της τηλεκπαίδευσης συνδυαστικά με την υπηρεσία «Σχολικά Περιοδικά & Εφημερίδες» του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για επιμόρφωση που είχαν εκφραστεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

2

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η παρούσα επιμόρφωση αποτέλεσε τη συνέχεια από αυτή που είχε πραγματοποιηθεί την περσινή χρονιά και αφορούσε γενικά τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού δικτύου. Την παιδαγωγική καθοδήγηση και αυτής της ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης είχε ο κ. Ιωάννης Χριστάκης Σχολικός Σύμβουλος της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λάρισας. Επιμορφώτρια της ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης και υπεύθυνη της τηλεδιάσκεψης ήταν η κ. Αποστολίνα Σαΐτη, εκπαιδευτικός πληροφορικής Α/θμιας M.Εd. Σ’ αυτή συμμετείχε ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Λάρισας & Καρδίτσας κ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης και ο Υπεύθυνος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λάρισας κ. Δημήτρης Λιόβας, ο οποίος  μαζί με τα υπόλοιπα μέλη κ. Κ. Σταθόπουλο, Η. Λιάκο και Δ. Γιακοβή βοήθησαν στην υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έδειξαν ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες του ΠΣΔ και τα αποτελέσματα και αυτής της ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης είναι ενθαρρυντικά από το βαθμό συμμετοχής και ικανοποίησης των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση