Επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών από το San Cataldo της Ιταλίας στο 1ο 12/θέσιο Δημοτικό σχολείο Ιτέας στα πλαίσια του προγράμματος Comenius

Στα πλαίσια του προγράμματος επισκέφτηκαν το σχολείο, παρακολούθησαν τη γιορτή υποδοχής, έλαβαν μέρος, υπό την επίβλεψη των Ιταλών εκπαιδευτικών, σε τρία παράλληλα εργαστήρια δημιουργίας και παρακολούθησαν διάλεξη σχετική με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Στον προαύλιο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν αθλοπαιδιές και εκμάθηση παραδοσιακών χορών, Επιπλέον επισκέφθηκαν  το γραφικό Γαλαξίδι και το Ναυτικό Μουσείο.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στο μουσείο  και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και τη γραφική Αράχωβα. Στη συνέχεια συνάντησαν το Δήμαρχο Δήμου Δελφών κο Φουσέκη Νικόλαο στο Δημαρχείο, προσφέροντας ξυλόγλυπτα της χώρας τους. Επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας καθώς και το συνοικισμό της Χάρμαινας, όπου ξεναγήθηκαν από τον κο Καλλία  σε ένα από τα τελευταία παραδοσιακά Βυρσοδεψεία. Ο κος Κων/νος Μερινόπουλος έδειξε στους μαθητές τους χώρους του παραδοσιακού βυρσοδεψείου και  βαφείου. Επιπρόσθετα επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Σπύρος Παπαλουκάς» και το Κάστρο των Σαλώνων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Αθήνα και ξενάγηση στην Ακρόπολη.

Μετά από ένα γεμάτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι φιλοξενούμενοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, έμειναν κατενθουσιασμένοι από τη χώρα μας, από τα αρχαιολογικά μνημεία, την ελληνική κουζίνα, τις φυσικές ομορφιές της Φωκίδας, καθώς και τη “θάλασσα από ελιές” που συνάντησαν στον ελαιώνα της Άμφισσας και με έκπληξη αποκαλούσαν “marediolive”!

 

Μαρία Κυριακού

Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας

Υπεύθυνη Προγράμματος Comenius

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση