Εκπαιδευτική επίσκεψη σε οινοποιεία του Τυρνάβου από μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου

 

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, που υλοποιούν οι μαθητές των τμημάτων Δ2 και Γ2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, με ονομασία: «Γνωρίζω τον Τύρναβο», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε δύο πολύ σημαντικά οινοποιεία της περιοχής του Τυρνάβου, την Τετάρτη 22 Μαίου 2013, με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς του προγράμματος την κ. Ναούμ Δήμητρα δασκάλα του τμήματος Δ2, την κ. Καλέση Αναστασία δασκάλα του τμήματος Γ2 και την κ. Σαΐτη Αποστολίνα καθηγήτρια πληροφορικής.

Ο Τύρναβος έχει αποκτήσει διεθνή φήμη και αναγνώριση για το εξαιρετικής ποιότητας κρασί και τσίπουρο που παράγει εδώ και πολλά χρόνια, στον συνεταιρισμό οινοποιών αλλά και στα υπόλοιπα οινοποιεία της περιοχής.

IMG_7457Β

 Οι μαθητές επισκέφθηκαν αρχικά τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, ο οποίος ιδρύθηκε το 1961 από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Τυρνάβου, με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους. Η ανοδική πορεία που ακολούθησε από τότε σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, τον αναδεικνύει σε έναν από τους καλύτερους Συνεταιρισμούς της χώρας.

IMG_7514

Η χαμογελαστή Βάλια Βασιλείου, η χημικός-οινολόγος του οινοποιείου, ανέλαβε την ξενάγηση των μαθητών στους χώρους του οινοποιείου. Οι μαθητές παρακολούθησαν από κοντά όλα τα στάδια που ακολουθούνται για την μαζική παραγωγή του κρασιού Τυρνάβου και ενθουσιάστηκαν μιας και για πρώτη φορά επισκεπτόντουσαν το οινοποιείο. Οι μαθητές ευχαρίστησαν την ξεναγό αλλά και τους εργαζόμενους του οινοποιείου και συνέχισαν την εκπαιδευτική επίσκεψη.

IMG_7530Β

Επόμενος σταθμός το Κτήμα «Μίγα», όπου ο κος Δημήτρης Μίγας, περίμενε να τους ξεναγήσει στο οινοποιείο με τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Το οινοποιείο δεσπόζει σε αμπελώνα περίπου 120 στρεμμάτων και παράγονται σ’ αυτό κρασιά διεθνούς φήμης και πάμπολλων διακρίσεων. Μοναδική φιλοσοφία του Κτήματος «Μίγα» είναι αφ’ ενός η ανάδειξη της παράδοσης και αφ’ ετέρου η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας, έτσι ώστε να παράγει άριστα και ποιοτικά κρασιά. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τους χώρους του οινοποιείου, επισκέφθηκαν το κελάρι όπου γίνεται η παλαίωση αλλά και τους χώρους εμφιάλωσης, ευχαρίστησαν τον κο Μίγα για τη ζεστή φιλοξενία και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η παρότρυνση για βιωματική μάθηση από τον Δ/ντή του 4ου Δ.Σ. Τυρνάβου Νάστα Κωνσταντίνο και το πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Γνωρίζω τον Τύρναβο», έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου τους καθόλη τη διάρκεια της χ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση