Ακόμη μια καινοτομία για το Δημοτικό Σχολείο Γόννων, το οποίο συμβαδίζοντας με την εποχή της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη σε πραγματικό χρόνο, κατά το εισαγωγικό μέρος ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης, με θέμα τη δημιουργία «Σχολικού Περιοδικού».

DSC04964

DSC04962 Διαβάστε όλο το άρθρο »

Στο Δημοτικό Σχολείο Πυργετού  πραγματοποιήθηκε ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση με θέμα την υπηρεσία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου «Σχολικά Περιοδικά και Εφημερίδες». Η επιμόρφωση υλοποιήθηκε μετά από πρόταση του κ. Μαγαλιού Γεώργιου, Δ/ντή του σχολείου, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες του Συλλόγου Διδασκόντων εντός του σχολείου.

Η επιμόρφωση υλοποιήθηκε με την παιδαγωγική καθοδήγηση του κ. Χριστάκη Ιωάννη, Σχολικού Συμβούλου 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με τον κ. Κολοκοτρώνη Δημήτριο Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Ν. Λάρισας και επιμορφώτρια την κ. Σαΐτη Αποστολίνα, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής Α/θμιας Med, που διδάσκει στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έδειξαν ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά.

IMG_5963

epimorfosi_Dim_Pyrgetou Διαβάστε όλο το άρθρο »

Τα Δημοτικά Σχολεία Γόννων, Πυργετού και Μακρυχωρίου φέτος έδρασαν ως υποστηρικτές της δράσης του Saferinternet4kids, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις εορτασμού, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα ασφαλούς πλοήγησης την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη 7 Φερβουαρίου 2017.

Η εκπαιδευτικός πληροφορικής των σχολείων Σαΐτη Αποστολίνα σε συνεργασία με τους δασκάλους όλων των τάξεων, πρόβαλλε στους μαθητές παρουσίαση στο Prezi με όλο το εγκεκριμένο υλικό για την σωστή ενημέρωση των μαθητών.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

 

 

 

1Ακόμη μία πολύ επιτυχημένη προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών Μακρυχωρίου ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μακρυχωρίου. Την αιμοδοσία συντόνισε το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Οι αιμοδότες μας, απόλυτα συνειδητοποιημένοι και συνεπείς, συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο προσωπικό της Αιμοδοτικής Κλινικής του Γ.Ν.Λ. Λάρισας. Το ελπιδοφόρο μήνυμα αυτής της αιμοδοσίας ήταν η συμμετοχή πολλών νέων κοριτσιών και αγοριών! Συγχαρητήρια σε όλους τους αιμοδότες, αποτελείται υγιές παράδειγμα προς μίμηση για τους όλους νέους, προσφέροντας αίμα, προσφέροντας ζωή!

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Πρόσκληση σε Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016στο Μακρυχώρι Λάρισας

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Μακρυχώρι Δ. Τεμπών Ν. Λάρισας.
Η αιμοληψία θα γίνει από κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μακρυχωρίου.
Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής Μακρυχωρίου και Γυρτώνης, οι οποίοι δεν έχουν προβλήματα υγείας, να αιμοδοτήσουν. Στην αιμοδοσία θα συμμετάσχουν και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυχωρίου σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του χωριού.

Οδηγίες προς τους Αιμοδότες
Τι πρέπει να προσέχουμε πριν την αιμοδοσία
• Αιμοδότες γίνονται Άνδρες και Γυναίκες ηλικίας 18 ετών έως 65 ετών
• Πρέπει να είναι Υγιείς – Ξεκούραστοι με 5-6 ώρες ύπνου τουλάχιστον
• Αν παίρνουμε αγωγή για κάποια πάθηση (π.χ. φάρμακα θυρεοειδούς, υπέρτασης) ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
• ΤΡΩΜΕ την προηγούμενη ημέρα την προηγούμενη ημέρα της Αιμοδοσίας κ πίνουμε ΥΓΡΑ (π.χ. γάλα ή καφέ)
• ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΛΚΟΟΛ την προηγούμενη ημέρα.
• Οι γυναίκες με έμμηνο ρύση δεν επιτρέπεται να αιμοδοτούν
• Αν πήραμε κάποιο παυσίπονο ή αν συμβαίνει κάτι με την υγεία μας (έχουμε πάρει κάποιο παυσίπονο π.χ. Depon, Ponstan, Mesulid, Aspirin κ.τ.λ.) ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ τον γιατρό της αιμοδοσίας
• Αν έχουμε κάνει ΤΑΤΟΥΑΖ τους τελευταίους 6 μήνες ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να δώσουμε αίμα
• Αιμοδοτούμε αφού περάσουν 12 μήνες από την εγκυμοσύνη

Τι πρέπει να κάνουμε μετά την αιμοδοσία
• Περιμένουμε με ΥΠΟΜΟΝΗ τις οδηγίες των υπευθύνων της αιμοδοσίας
• Τρώμε το γεύμα που μας προσφέρουν και πίνουμε ΑΦΘΟΝΑ ΥΓΡΑ
• ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ
• ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ για 1 ώρα τουλάχιστον
• ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΛΚΟΟΛ για τουλάχιστον 6 ώρες
• ΔΕΝ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ (π.χ. κολύμπι, ποδόσφαιρο, γυμναστήριο) για τουλάχιστον 10-12 ώρες

ΑΦΙΣΑ 10η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 20-03-2016Β

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩΝ
13 & 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016
Στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μακρυχωρίου στις 17:30 μ.μ. θα γίνει το καθιερωμένο παιδικό πάρτυ μασκέ! Τα παιδιά θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν με Αnimater!
Σε περίπτωση που ο καιρός το επιτρέπει, το πάρτυ θα γίνει στην πλατεία του χωριού!

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016
Την Καθαρά Δευτέρα στην πλατεία του Μακρυχωρίου από τις 10:00 π.μ. παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες και δωρεάν κρασί.
Συνδιοργάνωση: ΔΟΠΑΠΕΠΤ Δήμου Τεμπών, Κοινότητα Μακρυχωρίου

Καλή Σαρακοστή!

afisa-apokries_2016B

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» στο εξής επεκτείνεται και στο Μακρυχώρι. Αποτελεί μια πολύ σημαντική κοινωνική δομή του Δήμου Τεμπών. Αφορά άτομα μοναχικά, με προβλήματα υγείας, ΑμεΑ, άτομα που δεν μπορούνε να αυτοεξυπηρετηθούνε, στα οποία έμπειρο προσωπικό του Δήμου θα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ. Για πληροφορίες και δηλώσεις ενδιαφέροντος στη γραμματεία του Δημάρχου στον 1ο όροφο, τηλ.: 2495350401

boitheia sto spiti

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία «Ζήση Λιούπα», με στολίδια που ετοίμασαν οι ίδιοι.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος με την Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Μακρυχωρίου κ. Μαγαλιού Άννα και την τοπική σύμβουλο κ. Σαΐτη Αποστολίνα άναψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Οι μικροί μαθητές τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με Υγεία, Ελπίδα και Ανθρωπιά.

Ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου που στηρίζει πάντα τις εκδηλώσεις στο Μακρυχώρι πρόσφερε στους μαθητές κεράσματα!

Στη γιορτινή εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσέτσιλας Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σαΐτης Στέλιος, κ. Νταφούλης Κώστας, ο Πρόεδρος ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Καρατέγος Μιχάλης, ο Πρόεδρος Κοινωνικού Παντοπωλείου και Αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Λάμπρος Ζάρρας,  οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μανώλης Γεώργιος και κ. Βλάγγας Γιάννης, καθώς και μέλη φορέων και συλλόγων.

Ευχαριστούμε το Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου κ. Ηλία Τριανταφύλλου για την άριστη συνεργασία και τη συμμετοχή του σχολείου στην εκδήλωση της Τοπικής Κοινότητας, τους μαθητές που συμμετείχαν καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό Μπουροζίκα Βάσω που εθελοντικά καθοδήγησε όλους τους μαθητές στο να δημιουργήσουν στολίδια όλη την εβδομάδα στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μακρυχωρίου.

Ευχαριστούμε επίσης το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου που με τα νόστιμα κεράσματά τους πρόσφεραν χαμόγελα στους μαθητές!

φωτογραφία 2

12358536_10206172529405419_1344055619_n

12366496_10206172530045435_333330616_n

12366862_10206172531245465_2094725530_n

12399218_10206172529045410_576205175_n

christmas-poster-2015γ

πρόσκληση μαθητών τοπικού 2015

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, προχώρησε στην έκδοση Ημερολογίου για το 2015, με 145 έργα ζωγραφικής όλων των μαθητών του σχολείου μας.

Από σήμερα Δευτέρα 15-12-2014 το ημερολόγιο θα πωλείται στην τιμή των 5€.

Σκοπός της πώλησής του, είναι η συγκέντρωση ενός ποσού, που θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στους δύο μαθητές του σχολείου μας που δίνουν το δικό τους αγώνα. Σας παρακαλούμε για την αγορά του και τη γενικότερη προώθησή του, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ημερολόγιο Τελικό

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου 12/Θ Δημοτικού Σχολείου Ιτέας

Τηλ.: 22650 32290

prosklisi_christmas_Makrychori1

Οι δασκάλες του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μακρυχωρίου εργάζονται πυρετωδώς και σας προσκαλούν την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.00 μ.μ. στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μακρυχωρίου όπου θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό bazaar με τις δημιουργίες των μαθητών του Εργαστηρίου!

  • Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από το bazaar του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου θα διατεθεί εξ ολοκλήρου για την  αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών.
  • Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία από παιδιά του Μακρυχωρίου που φοιτούν στη Μουσική Σχολή του Δήμου Τεμπών.
  • Η βραδιά θα κλείσει με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κεντρική Πλατεία του Μακρυχωρίου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Τεμπών!

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

18.00: Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Δήμου Τεμπών

19.00: Μουσική συναυλία μαθητών Μουσικής Σχολής Δήμου Τεμπών

20.00: Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με τη Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών

Διοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου – ΔΟΠΑΠΕΠ Δήμου Τεμπών

Για την ενίσχυση του

Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ. Τεμπών

christmas_afisa_Makryxori1

 

afisa_makryxori_kallitexniko

Στο Μακρυχώρι για 2η συνεχόμενη χρονιά θα λειτουργήσει στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μακρυχωρίου το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι. Τη χρονιά που πέρασε (2013-2014) οι εκπαιδευτικοί προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης Βασιλική Ψαρρού και Βασιλική Μπουροζίκα λειτουργήσανε το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Εθελοντικά με πολύ μεγάλη επιτυχία! Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, δύο φορές την εβδομάδα, μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους δημιουργήσανε με φαντασία καταπληκτικές κατασκευές.
Φέτος η παρέα μεγάλωσε και ενισχύθηκε, καθώς οι εκπαιδευτικοί προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης Μαρία Σαΐτη και Λιούπα Δέσποινα προστέθηκαν στο δυναμικό του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μακρυχωρίου.

Ο εθελοντισμός συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά, οι δασκάλες του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μακρυχωρίου αποτελούν πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση, γιατί συμβάλλουν στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Τις συγχαίρουμε γι’ αυτό και τις ευχαριστούμε.
Ο Δήμος Τεμπών στηρίζει την εθελοντική δράση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μακρυχωρίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μακρυχωρίου.
Παράλληλα η δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη Μακρυχωρίου Δήμου Τεμπών, θα είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο 11:00-13:00!

Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

afisa_eggrafi_kallitexniko