Ο κινηματογραφικός όμιλος στη Λάρισα. Ειδική διάκριση στην ταινία μας «Μαθητικά Στερεότυπα»

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΩΤΗΣ.

Στις 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 3ήμερη εκδρομή στη Λάρισα του κινηματογραφικού ομίλου με συνοδό τον υπεύθυνο καθηγητή Βασίλη Καρκάνη και τη συμμετοχή 9 μαθητών. Προορισμός; Το Artfools video festival (φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους) στην πόλη της Λάρισας όπου και προβλήθηκε η ταινία του σχολείου μας «ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ». Η ταινία που πήρε μέρος στο Ελληνικό Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ και συναγωνίστηκε με τους νέους έλληνες κινηματογραφιστές, πολλοί από αυτούς ήδη επαγγελματίες του χώρου (και όχι στο μαθητικό λόγω της μεγάλης της διάρκειας), κατάφερε να αποσπάσει ειδική διάκριση για τη σκηνοθετική της προσέγγιση καθώς και για τη φωτογραφία της.

Η συγκέντρωση για την αναχώρηση έγινε στο μετρό Αμπελοκήπων και από εκεί φτάσαμε στον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν έλειψε η διασκέδαση, ενώ μερικοί μαθητές αρκέστηκαν στο διάβασμα μαθηματικών με την προτροπή του Μαθηματικού συνοδού μας! Κατά την άφιξή μας στη Λάρισα υπήρξε έντονος ενθουσιασμός, ενώ ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν με την πρώτη μας επαφή μας με το ξενοδοχείο. Σημείο αναφοράς επίσης αποτελούν και οι περιηγήσεις μας στην πόλη. Την πρώτη ημέρα φάγαμε σε μια γραφική ταβέρνα με λαϊκή μουσική, ενώ τη δεύτερη βραδιά διασκεδάσαμε σε ένα γνωστό μπαρ της πόλης.

Στον κινηματογραφικό τομέα η αυλαία άνοιξε με την προβολή ταινιών (μικρού μήκους) φτιαγμένες από μαθητές και νέους κινηματογραφιστές. Οι αξιόλογες προσπάθειές τους έθιγαν κοινωνικοπολιτικά και υπαρξιακά ζητήματα. Στην κατηγορία μαθητών λυκείου –γυμνασίου η κύρια θεματολογία ήταν το περιβάλλον και η προστασία του και τα εφηβικά προβλήματα. Μετά την προβολή των ταινιών ακολούθησε αφιέρωμα στον ηθοποιό και δημιουργό Νίκο Καλογερόπουλο. Ο κ. Καλογερόπουλος φάνηκε ότι έχει την ικανότητα ως ηθοποιός και ως άνθρωπος να τραβά το κοινό του, να το κάνει να περνάει καλά και να του μεταδίδει σημαντικές εμπειρίες από τη ζωή και το έργο του. Αυτό οφείλεται και στον ευδιάθετο χαρακτήρα του. Όπως και ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: ηθοποιός δεν είναι αυτός που συμμετέχει σε μία ταινία και κάνει την δουλειά του, ο ηθοποιός επιτελεί έργο αφού όπως εξηγούν και τα συνθετικά του, είναι αυτός που καλλιεργεί το ήθος, τον χαρακτήρα. Στη συνέχεια, μετά από τόσες ταινίες που παρακολουθήσαμε, ήρθε η τελευταία μέρα του Φεστιβάλ όπου απονεμήθηκαν και τα βραβεία. Η γιορτή κλείσιμο περιελάμβανε εκτός από τις απονομές και μια υπέροχη μπάντα με πνευστά και κρουστά όργανα. Ακολούθησαν λάτιν, μοντέρνοι και oriental χοροί.

Την ημέρα της επιστροφής είχαμε τον ενθουσιασμό του βραβείου όμως και την λύπη που αυτή η εμπειρία τελείωσε αλλά δεν χάσαμε το κέφι μας. Μέσα στο τρένο όλοι μαζί τραγουδήσαμε, απολαύσαμε την επιστροφή μας και συζητήσαμε για όλα τα απρόοπτα και τα διασκεδαστικά της εκδρομής. Όλα κάποτε τελειώνουν, έτσι τελείωσε κι αυτό το ταξίδι αφήνοντας όμως αναμνήσεις και στιγμές που θα θυμούνται όλοι για πολύ καιρό!

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων