Ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου-Δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Το σχολείο μας την χρονιά που μας πέρασε αποφάσισε να στείλει επιστολές σε διάφορα κοινωφελή ιδρύματα προκειμένου να λάβει κάποια χορηγία για τις εκπαιδευτικές εκδρομές που θα διεξάγονταν στα πλαίσια των Ομίλων και των Πολιτιστικών Προγραμμάτων. Ωστόσο τα περισσότερα ιδρύματα απάντησαν αρνητικά εκτός από το ίδρυμα Νιάρχου το οποίο με μεγάλη προθυμία δέχτηκε να χρηματοδοτήσει την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου μας. Πέρυσι, λοιπόν, αφού εγκρίθηκαν οι εγκαταστάσεις, κατέφθασαν πενήντα υπολογιστές, οκτώ διαδραστικοί πίνακες, πέντε προβολείς και πέντε οθόνες προβολής που εγκαταστάθηκαν φέτος στις αίθουσες διδασκαλίας διευκολύνοντας το έργο των καθηγητών.

Η χορηγία του ιδρύματος Νιάρχου, αποτέλεσε για το σχολείο μας μια καλή ευκαιρία για να αναδιοργανώσει τις αίθουσές του και τα εργαστήρια (πληροφορικής και φυσικών επιστημών). Ανάμεσα στα άλλα, αναπτύχθηκαν και δύο αίθουσες θεματικών ενοτήτων (αίθουσα ιστορίας και αίθουσα φυσικών επιστημών) κατάλληλα διαμορφωμένες για ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και για τις δειγματικές εργασίες που διεξάγονται από τους καθηγητές του σχολείου για τους φοιτητές.

Γενικά, οι χώροι που εξοπλίστηκαν εξυπηρετούν καλύτερα όλες τις δραστηριότητες του σχολείου τόσο στα πλαίσια των καθημερινών μαθημάτων όσο και στις υπόλοιπες δράσεις (όμιλοι, συμμετοχή σε σχολικά δίκτυα, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και άλλα προγράμματα).

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων