«

»

Αυγ 22 2012

Η «ιπτάμενη μοτοσυκλέτα» του Starwars έγινε πραγματικότητα

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΦΑΙΑ ΣΤΑΪΝΕΡ.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές της τρίτης, κατά χρονολογική σειρά ταινίας Starwars «Η επιστροφή των Τζεντάι», ήταν αναμφίβολα το κυνηγητό με τα χοβερμπάικς, ένα είδος ιπτάμενων μηχανών, ανάμεσα στα πυκνά δέντρα του δάσους.

Μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών από πολλούς να φτιάξουν κάτι παρόμοιο, η αμερικανική εταιρεία Aerofex κατασκεύασε ένα χοβερμπάικ που μοιάζει πολύ με αυτό της ταινίας και οι πρώτες δοκιμές που έγιναν δείχνουν μάλιστα ότι λειτουργεί ακριβώς όπως οι μηχανές της ταινίας.

Το χοβερμπάικ που κατασκεύασε η Aerofex διαθέτει δύο έλικες που είναι τοποθετημένoι κάτω από τον σκελετό του οχήματος και στραμμένοι προς το έδαφος. Αν και το αρχικό σχέδιο της εταιρείας ήταν να αναπτύξει ένα περίπλοκο σύστημα ελέγχου του οχήματος, τελικά οι μηχανικοί αποφάσισαν να κινείται ανταποκρινόμενο στις κινήσεις του σώματος του οδηγού, όπως άλλωστε λειτουργούσαν και τα οχήματα της ταινίας.

Οι πρώτες δοκιμές της μοτοσυκλέτας έγιναν στην έρημο Μοχάβε και ήταν επιτυχείς. Το χοβερμπάικ πέταξε χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και σε ύψος πέντε μέτρων από το έδαφος με ταχύτητα 50χλμ/ώρα. Μια πρώτη εφαρμογή που, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, μπορεί να έχει το χοβερμπάικ της είναι περιπολίες αστυνομικών στα σύνορα και ειδικά σε περιοχές που δεν υπάρχουν δρόμοι.
Η ιπτάμενη μοτοσικλέτα στον «Πόλεμο των Άστρων»:

Δείτε το βίντεο του δοκιμαστικού:

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων