«

»

Μαΐ 31 2012

Η ακροδεξιά στη Βουλή

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.

Σε εποχές βαθιάς πολιτικοκοινωνικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία, οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και ευνοούν τα άκρα. Κακά τα ψέματα μετά τον πρώτο γύρο των ελληνικών εκλογών της 6ης Μαΐου ο κανόνας επιβεβαιώθηκε με την πανηγυρική είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο, που πραγματοποιήθηκε, αφενός λόγω του μεταναστευτικού και αφετέρου εξαιτίας της μηδαμινής ενημέρωσης των πολιτών γύρω από τις αρχές και την ηγεσία της εν λόγω παράταξης.

Το εξωπραγματικό 6,97% έναντι 0,5% των εκλογών του 2009, ποσοστό που κατέταξε τη Χρυσή Αυγή 6ο κόμμα στην ελληνική Βουλή και έδωσε ένα κραυγαλέο χαστούκι στη χώρα που θεμελίωσε το δημοκρατικό πολίτευμα, δείχνει το πόσο αγανακτισμένος είναι όχι μόνο ο χρυσαυγίτης που έδωσε και το ’09 την ψήφο του, αλλά και το σύνολο του εκλογικού σώματος που έδωσε στην εθνικιστική παράταξη τυφλή ψήφο εμπιστοσύνης.

Κατά τη διάρκεια όμως της ομιλίας του προέδρου της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκου όλοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το πραγματικό πρόσωπο της παράταξης. Ο ίδιος άνθρωπος, στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή», τεύχος 26 (Μάιος 1987), δήλωνε τότε την αδιαφορία του για το ελληνικό κοινοβούλιο και αρνούνταν τη δημοκρατία (παραθέτω αυτούσιο το κομμάτι από το άρθρο): «Δεν έχουμε σκοπούς πολιτικάντικους, ούτε και υποφέρουμε από το άγχος της κοινοβουλευτικής παρουσίας, δεν αναζητούμε μια θέση κάτω από τον ήλιο της δημοκρατίας, αρνούμεθα τη δημοκρατία, αρνούμεθα την αρχή της πλειοψηφίας, αρνούμεθα την πολιτική του marketing και παραμένουμε πιστοί, σήμερα που όλοι γίνανε άπιστοι, παραμένουμε πιστοί στα οράματα της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας».

Υπεύθυνος για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή είναι ο ίδιος λαός που κατακρεουργήθηκε από τους ΝΑΖΙ του Χίτλερ στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ιστορικά χωριά όπως το Δίστομο, που κυριολεκτικά αφανίστηκε από τους χιτλερικούς, τώρα δίνει 12% στην παράταξη που πρεσβεύει τις ίδιες και απαράλλαχτες ιδέες της Νέας Ευρώπης του χιτλερικού οράματος.

Είναι αλήθεια ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει χιλιάδες ιστορικά λάθη στην πορεία του. Το τελευταίο έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Με τις επαναληπτικές εκλογές οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό, κάτι το οποίο επιβάλλεται επιτακτικά. Η δημοκρατία νοσεί, η λύση βρίσκεται στα χέρια του λαού.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων