«

»

Μαΐ 30 2012

Απάθεια σημαίνει «έγκλημα»

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΠΑΣ.

Ελλάδα, η χώρα που θέσπισε τη Δημοκρατία, ένα πολίτευμα το οποίο αν τεθεί σε εφαρμογή χαρακτηρίζεται «τέλειο». Οι αρχαίοι Έλληνες πολίτες θέσπισαν τη Δημοκρατία και με την ψήφο τους συμμετείχαν στη διοίκηση και έπαιρναν αποφάσεις για το μέλλον της χώρας τους.

Σήμερα, οι Έλληνες πολίτες απέχουν, παριστάνουν πως δεν βλέπουν τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία ζούμε. Στις 6 Μαΐου, στις προηγούμενες εκλογές, το ποσοστό αποχής του ελληνικού λαού ήταν 35%. Πολλοί δεν ψήφισαν για λόγους ή αγανάκτησης ή αντίδρασης ή λόγω της δύσκολης μετακίνησης στον τόπο που ψηφίζουν. Όμως αυτοί δεν είναι ουσιαστικοί λόγοι για να μην συμμετέχουμε με την ψήφο μας, είναι σαν να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από αποφάσεις ή νέες προτάσεις βουλευτών, τρόικας, ΔΝΤ κλπ., και από απειλητικά σενάρια όπως «η Ελλάδα εκτός του ευρώ», «πτώχευση», και πολλά άλλα που τρομοκρατούν τον κόσμο. Φτάνει πια! Εμείς επιλέγουμε ποιον θα έχουμε ως κυβέρνηση, εμείς διαμορφώνουμε το πολίτευμα της χώρας μας.

Η Ελλάδα μπαίνει σε άλλους ρυθμούς ζωής. Όμως εδώ οι Έλληνες πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα, να αντιμετωπίσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς και με την ψήφο του καθένας μας να δώσει το μήνυμά του. Γιατί αν κανείς πιστεύει πως άπραγος πετυχαίνει τον στόχο του, τότε η Ελλάδα μας είναι άξια της μοίρας της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων