«

»

Μαρ 24 2012

Μια πινελιά Ελλάδας στο κέντρο της Νέας Υόρκης

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΦΑΙΑ ΣΤΑΪΝΕΡ.

Οι Έλληνες ομογενείς κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την αγαπημένη τους πατρίδα να πατήσει ξανά στα πόδια της.

Ο τουρισμός ήταν πάντοτε ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Ελλάδα, αφού άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο καταφθάνουν την περίοδο των διακοπών (και όχι μόνο) για να κλέψουν λίγο από τον πολύτιμο ήλιο της και να απολαύσουν τα όμορφα τοπία της. Σε αυτό στηρίζεται και το project “UP Greek Tourism”, μια έξυπνη ιδέα που εφάρμοσαν ο Γιώργος Κλειβοκιώτης, ο Στάθης Χαϊκάλης και ο Ονίκ Παλαντζιάν, τρεις Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό, την οποία σχεδιάζουν εδώ και δύο μήνες με τη βοήθεια πολλών ακόμα ατόμων, για να διαφημιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η χώρα μας, και να γίνει και πάλι ο πιο αγαπητός προορισμός για τους τουρίστες.

Από την Παρασκευή 23 Μαρτίου λοιπόν, και για 30 ολόκληρες μέρες, είναι τοποθετημένη στην Times Square της Νέας Υόρκης μια μεγάλη οθόνη, στην οποία προβάλλονται διαφημιστικά σποτ που απεικονίζουν τα ωραιότερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας, διάρκειας 60”, 4 φορές την ώρα και 24 ώρες το εικοσιτετράωρο (δηλαδή 96 φορές την ημέρα)!! Για την επιτυχία της διαφημιστικής αυτής καμπάνιας βοήθησαν οικονομικά περισσότεροι από 300 εθελοντές, το 50% των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο 50% σε άλλες χώρες, όπως την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Κατάρ, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη, την Ισπανία, την Ελβετία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α.

Όπως αναφέρει ο κύριος Κλειβοκιώτης, το μήνυμα για το project μεταδόθηκε κυρίως μέσω υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, όπως facebook και twitter. Για άλλη μια φορά το διαδίκτυο αποδεικνύει τη δύναμή του!

Όλες οι φωτογραφίες αποτελούνται από ένα συνδυασμό μικρότερων εικόνων στα κατάλληλα χρώματα, που συνθέτουν με πολύ ωραίο τρόπο τις κεντρικές. Μια δημιουργία του Ελληνοαμερικάνου Χάρη Τσέβη (γνωστός και για τα περίφημα πορτραίτα του Steve Jobs, που είχε φτιάξει με προϊόντα της Apple).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του UP Greek Tourism (www.upgreektourism.gr), την σελίδα του στο facebook (facebook.com/UPGreekTourism) και να ακολουθήσετε την ομάδα στο twitter (@UP_GreekTourism).

Δείτε τις φωτογραφίες του project, καθώς και κάποιες εικόνες από την Times Square, για να πάρετε μια ιδέα του πώς φαίνεται η οθόνη, και τον κόσμο που θαυμάζει τις υπέροχες αυτές εικόνες της Ελλάδας μας.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων