«

»

Μαρ 23 2012

Νεότερα για τα Windows 8

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΦΑΙΑ ΣΤΑΪΝΕΡ.

Ένα από τα πολυαναμενόμενα και πολυσυζητημένα θέματα τον τελευταίο καιρό είναι το νέο λειτουργικό που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Microsoft. Τα Windows 8.

Όπως φαίνεται, το καινούριο αυτό λειτουργικό θα έχει αρκετές διαφορές από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows που του προσθέτουν και πολλές ξεχωριστές δυνατότητες και διευκολύνουν το χρήστη στη χρήση του. Πρώτο και κύριο, η οθόνη έναρξης, η οποία αποτελείται πλέον από πλακίδια και όχι από εικονίδια και διαθέτει, εκτός από τα βασικά προγράμματα του υπολογιστή, παιχνίδια και άλλες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα ο καιρός. Υπάρχει βέβαια και η γνωστή επιφάνεια εργασίας, αλλά έχει δευτερεύοντα ρόλο στον υπολογιστή.

Η πρώτη εντύπωση που δίνουν τα νέα Windows είναι ότι θυμίζουν πάρα πολύ αυτά που χρησιμοποιούνται ήδη στα κινητά και τις ταμπλέτες, θα έχουν για παράδειγμα, εκτός από τον πίνακα έλεγχου, και εφαρμογή ρυθμίσεις, κάτι που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε υπολογιστή με Windows.

Για την σωστή λειτουργία τους τα Windows 8 απαιτούν μνήμη 1GB και πάνω για συστήματα 32 bit και 2GB και πάνω για 64 bit. Ο επεξεργαστής του υπολογιστή θα πρέπει να είναι 1Ghz, ενώ το metro style τους δεν υποστηρίζει βίντεο ανάλυσης κάτω των 1024 x 768. Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν θα απαιτήσουν αναβάθμιση σε hardware, επομένως ο χρήστης μπορεί να τα εγκαταστήσει εύκολα στον υπολογιστή του, χωρίς να αναγκαστεί να μπει σε έξοδα για επιπλέον εξαρτήματα ή και νέο υπολογιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η τελική έκδοση των Windows 8 θα είναι έτοιμη μέσα στο καλοκαίρι και η πώλησή τους θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Απ’ ότι φαίνεται, το λειτουργικό θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα και για ταμπλέτες, παρόλο που αυτό έμοιαζε απίθανο μέχρι τώρα.

Η Microsoft δεν χάνει πάντως καθόλου χρόνο να διαφημίσει το νέο της αστέρι και έχει ήδη λανσάρει μια προέκδοση του λογισμικού ώστε να γνωρίσουν οι χρήστες περίπου την εμφάνιση και τον τρόπο λειτουργίας του.

Για περισσότερες πληροφορίες και λήψη των Windows 8 Consumer Preview πατήστε εδώ.

Πηγή: windows.microsoft.com/el-GR/

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων