Μια σπουδαία συνάντηση στον κόσμο της μουσικής

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΦΑΙΑ ΣΤΑΪΝΕΡ.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας συναντά μεγάλους Ευρωπαίους Καλλιτέχνες

 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο του άλμπουμ, στο οποίο συναντιούνται περισσότεροι από 15 μεγάλοι ευρωπαίοι καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν νέες συνθέσεις του, καθώς και παλαιότερα και πιο πρόσφατα δικά τους κομμάτια αλλά και μουσικές ξένων μεγάλων δημιουργών.
Οι Salvatore Adamo, Angelo Branduardi, Tonino Carotone, Christophe, Anne-Catherine Gillet, Bernard Lavilliers, Nomadi, Maria Pilar Piluca, Quatuor Stevens, Josep Tero, Χάρις Αλεξίου, Νίκος Αλιάγας, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Ελισάβετ Καρατζόλη, Χάρης Κατσιμίχας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής και Μαρία Φαραντούρη συμμετέχουν ερμηνευτικά στο cd σε συνθέσεις και στίχους σε πολλές περιπτώσεις δικές τους αλλά και των Lucio Dalla – το τελευταίο ραντεβού του Λαυρέντη στο εξωτερικό, Renato Carosone, Mogol, Lucio Battisti, Rosalino Cellamare, Francis Cabrel, Vasco Rossi, Afornili, G.Gurreri, Zucchero, Ricardo Cocciante ενώ στίχους και απόδοση στίχων στα ελληνικά έχουν κάνει οι Λίνα Δημοπούλου, Μάνος Ελευθερίου, Οδυσσέας Ιωάννου, Γιάννης Μαύρος, Γιώργος Μπακόλας, Ξενοφώντας Μπρουτζάκης, Νίκος Μωραΐτης, Ισαάκ Σούσης. Σε αρκετά τραγούδια τη μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο ίδιος ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα, ζήτησαν να τραγουδήσουν και στα ελληνικά, όπως ο Tonino Carotone στο “Στην υγεία του Jeladin Roumi” και ο Salvatore Adamo στο “Στο καφέ του χαμένου χρόνου (Au cafe du temps perdu)”.
Το αποκορύφωμα της εξαιρετικής αυτής συνεργασίας θα είναι μια μεγαλειώδης συναυλία που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο με την παρουσία όλων των συντελεστών.
Είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας καλλιτέχνης συνεργάζεται με τόσους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους τραγουδιστές μαζί, και επίσης η πρώτη φορά που καλλιτέχνες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, θα βρεθούνε μαζί στην ίδια σκηνή με αφορμή την συμμετοχή τους στο δίσκο ενός Έλληνα καλλιτέχνη. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της φετινής χρονιάς στον κόσμο της μουσικής.
Στο σημείωμά του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γράφει:
«Γνώρισα ανθρώπους υπέροχους, κάναμε τραγούδια μαζί, τραγουδήσαμε μαζί, μιλήσαμε, ήπιαμε μαζί… Κάθε στιγμή μια ζωή. Αυτούς που άκουγα και καταλάβαινα πάντα γιατί το φως γεννήθηκε πρώτα σε αυτόν εδώ το χώρο της γης. Η δική μου μουσική, η δική μου ματιά, οι δικοί μου άνθρωποι, εδώ και τρεις δεκαετίες. Σε μια εποχή και σε χρόνους που όλα είναι ένα απέραντο γκρι. Δε γουστάρω άλλους οίκους αξιολόγησης….. Οι δικοί μας «άγγελοι» είναι ακόμα εδώ και θα ζουν για πάντα για να τραγουδούν για μας.»
Ο δίσκος είναι διπλός και φέρει τον τίτλο «Οι Άγγελοι ζουν ακόμη στην Μεσόγειο». Δεν είναι ακόμη γνωστή η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του, το σίγουρο όμως είναι πως θα είναι μέσα στον Απρίλιο.

Δείτε και ακούστε ένα δείγμα του περιεχομένου του ανερχόμενου άλμπουμ:

SALVATORE ADAMO ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ & SALVATORE ADAMO — ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (AU CAFE DU TEMPS PERDU)

πηγή: StarwalkersNG.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων