«

»

Φεβ 10 2012

Έχω πρόβλημα μεγάλο… δεν μου φτάνεις θέλω κ’ άλλο…

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΖΑΡΟΓΚΩΝΑΣ

Τώρα τελευταία γίνεται όλο και μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και κατά συνέπεια, χρεοκοπία, έξοδο από την Ένωση, οικονομική εξαθλίωση, μπούρου μπούρου γενικά… ό,τι ακούγεται στα δελτία ειδήσεων και γράφεται στις εφημερίδες. Άρθρα γεμάτα καταστροφολογία και απαισιοδοξία. Το θέμα είναι ότι τα πραγματικά μέτρα και σταθμά δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα. Λέτε να μην έχουμε φθάσει σε κατάσταση χρεοκοπίας ακόμη; Τι θα αλλάξει; Στάση πληρωμών, ε και; Λέτε αυτοί, οι οποίοι φυτοζωούν να καταλάβουν τη διαφορά;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Γιατί έχουμε καταντήσει το μαύρο πρόβατο της Ε.Ε., που όμως μαζεύεται από τα ποτά και τα ξενύχτια από τους ευρωπαίους εταίρους; Ίσως γιατί η Γερμανία προσπαθώντας να μείνει δυνατή απέναντι στις συνεχώς αναπτυσσόμενες υπερδυνάμεις (βλ. πολυεθνικές) θέλει να δημιουργήσει μία συμμαχία όσο το δυνατόν ισχυρότερη και η παραμικρή απώλεια θα αποβεί μοιραία. Κακά τα ψέματα πρώτα έρχονται τα οικονομικά συμφέροντα, δεύτεροι οι τραπεζίτες, τρίτες οι κυβερνήσεις και πάντα τελευταίος ο λαός. Νομίζετε ότι τους έπιασε ο πόνος για την Ελλάδα; Τη χώρα του πολιτισμού;  Που απαξιώθηκε ακόμα και από το δικαστήριο της Χάγης για τις πολεμικές αποζημιώσεις; Προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε το συμφέρον του φόβου δεν θα ήμασταν καν καταγεγραμμένοι στις γεωγραφικές λίστες πια. Το μόνο που μας «σώζει» προς το παρόν είναι το συμφέρον του γερμανογαλλικού μετώπου.

Ενώ λοιπόν όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, μένουμε εμβρόντητοι από τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που πια θέλουν την Ελλάδα στη δραχμή και έξω από την ευρωζώνη μέσα στις επόμενες μέρες. Και για να είμαι politically correct, δεν φταίω εγώ αν ενώ το διαβάζετε έχουμε μπει ήδη σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα. (Δεν είμαι εγώ ο γρουσούζης, το ζώδιό μου προμήνυε άσχημη μέρα.) Αλλά για να σοβαρευτούμε, καλώς ή κακώς θα έρθει αυτή η στιγμή κατά τη γνώμη μου. Χωρίς βέβαια να θέλω να προσβάλλω την εξαιρετική πολιτική ηγεσία του τόπου, ήταν θέμα ημερών. Ας αρχίσουμε λοιπόν να παίρνουμε παράδειγμα από τις χώρες που έχουν μπει στο γαϊτανάκι της χρεοκοπίας πριν από εμάς και παρ’ όλα αυτά σημειώνουν τεράστια ποσοστά ανάπτυξης και οικονομικής ευημερίας (π.χ. Αργεντινή, Τουρκία) και ας είμαστε επιτέλους λίγο περισσότερο αισιόδοξοι. Ας αποκτήσουμε πολιτική συνείδηση και ας εκφραστούμε επιτέλους ελεύθερα.

Σίγουρα πιστεύω πως πήρε το μάτι σας το βίντεο που αναρτήθηκε από τους Anonymous στο site του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Δεν μπορώ να αποφασίσω ακόμα αν  ήταν σωστό ή όχι, το μόνο που ξέρω είναι ότι τα λεγόμενά τους είχαν μια σταθερή βάση. Όλοι είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί και αυτός ήταν ένας δημόσιος τρόπος διαμαρτυρίας. Τι θα ακολουθήσει και αν θα γίνουν πράξη τα λεγόμενα, αυτό δεν το ξέρω.

Το θέμα είναι ότι ακόμα και αν στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 καταστραφεί ο κόσμος, πάλι εμείς τα ίδια μυαλά θα έχουμε. Γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να μην είμαστε προσκολλημένοι σε μια παγιωμένη αντίληψη και ας επεκτείνουμε λίγο τους ορίζοντες μας. Δεν έχετε ιδέα πόσο βοηθάει!!!

H φωτογραφία από: http://3.bp.blogspot.com/-sN7cBPCOEKg/TjJPHHg66FI/AAAAAAAAARE/I_nq_DCYaRE/s1600/politiki.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων