«

»

Φεβ 09 2012

Δραστηριοποίηση, όχι εφησυχασμός!

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΗΛΙΑΝΑ ΛΙΑΚΕΑ.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων η κοινωνία μας δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα. Όχι μόνο οικονομικό, αλλά κατά βάση κοινωνικό και πολιτικό. Οι πάγιες αξίες που είχαν διαμορφωθεί και στήριζαν το σαθρό οικοδόμημα της κοινωνίας μας καταρρέουν.

Έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού για να συνειδητοποιήσουμε ότι το πολιτικό σκηνικό βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή καλύτερα τα μέσα μαζικής εξαπάτησης κινούνται με γνώμονα το συμφέρον τους και μας βομβαρδίζουν με πλήθος πλαστών ιδεών και αξιών, καθώς επίσης παρουσιάζουν μία ωραιοποιημένη εικόνα της πραγματικότητας, όπου όποιος κοίταζε πίσω από τη φανταχτερή εικόνα θα έβλεπε τον πλήρη λαϊκισμό των μέσων. Όμως όλα αυτά έπρεπε να έρθει η κρίση για να τα δούμε… θλιβερό δεν είναι…;

Η αλήθεια όμως είναι ότι στο σύνολο της πολιτείας δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Για δεκαετίες συμπεριφερόμαστε ως νεόπλουτοι, υπερεκτιμώντας την αξία του χρήματος και δημιουργώντας ένα καπιταλιστικό πρότυπο ζωής, το οποίο θεωρούσε άξιο όποιον πατούσε επί πτωμάτων για να αποκτήσει το πολύτιμο «χρήμα». Όλες οι αξίες τις οποίες υποτίθεται πρεσβεύουμε και διατεινόμαστε ότι είναι υπεράνω όλων όπως «ελευθερία», «ισότητα», «ισονομία» είχαν γίνει απλά ένα πρόσχημα και συνεχίζουν να είναι. Φωνάζουμε για όλα αυτά, τα αποζητάμε, βρίζουμε όποιον θεωρούμε ότι τα θίγει, αλλά μόλις μπει το συμφέρον στη μέση τα ξεπουλάμε χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Ακόμα κι εγώ αυτή τη στιγμή αραδιάζω παχιά λόγια, αλλά το θέμα δεν είναι τί έφταιξε, αλλά πώς θα το διορθώσουμε για να πάμε παρακάτω.

Ο Μεσσιανισμός σε καμία περίπτωση δεν είναι λύση. Αυτές οι εποχές κρίσης για το λαό αποτελούν πρόσφορο έδαφος για επίδοξους δημαγωγούς να πατήσουν πάνω στον πληγωμένο εθνικό εγωισμό, τον πατριωτισμό, και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι η χώρα πρέπει να αποζητήσει την αξιοπρέπεια και το κύρος της στην «εξάγνισή» της. Με αυτό εννοώ τη δημιουργία μίας νέας δικτατορίας, με φασιστικές βάσεις κατά πάντων, που θα στερεί τις ελευθερίες από κάθε σκεπτόμενο άτομο και θα σχηματίζει ένα χειραγωγούμενο στρατό από πληγωμένους πατριώτες που θα ζητούν την υπεροχή της χώρας.

Πού θα βοηθήσει όμως αυτό… ; Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι θα μειωθεί το χρέος και θα ανακτηθεί η αξιοπρέπεια της χώρας. ΟΧΙ. Κάθε λαός που δέχεται να υποταχτεί σε φιλόδοξους ηγέτες που του υπόσχονται «άρτον και θεάματα», οδηγείται στο μεσαίωνα της σκέψης και της διανόησης.

Οπότε τουλάχιστον για μένα, μία είναι η λύση… ενημερωθείτε, ψάξτε, απορρίψτε, μην αφήνετε κανέναν να σας παραπλανεί δίνοντάς σας φρούδες ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Το μέλλον είναι στα δικά μας χέρια και αν τους αφήσουμε να το καταστρέψουν ολοσχερώς τότε ΘΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων