~ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΟ~

Ιστότοπος Blogs.sch.gr Αναστασία (Νατάσσα) Πέτρογλου

DOUBLE CHOCOLATE CHIPS COOKIES

Μάι 201923

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1κούπα των 250 γρ. μαργαρίνη (1*)
  • 5κούπες ζάχαρη (2*)
  • 2κρόκους
  • βανίλιαόση θέλετε
  • 2κούπες αλεύρι μαλακό
  • 2κουτ. γλυκού baking powder
  • 1κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κούπα κακάο (3*)
  • 3κούπες κομματάκια σοκολάτας (4*)

Στα γρήγορα

Φτιάχνει

40-50 cookies, ανάλογα με το μέγεθος

Πως το κάνουμε:

  1. Κατ’ αρχάς λιώνουμε σε πολύ πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρό μας. Δεν χρειάζεται να λιώσει τελείως για να το βγάλουμε από τη φωτιά, γιατί τότε θα έχει κάψει.
  2. Στο λιωμένο βούτυρο ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με κουτάλι καλά, ειδικά αν έχουμε χρησιμοποιήσει μαύρη ζάχαρη, που συνήθως έχει σβώλους μέσα.
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  4. Ανακατεύουμε το baking powder, το κακάο και το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μίγμα μας. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Το μίγμα θα είναι τώρα πολύ σφιχτό.
  5. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Επειδή τώρα το κουτάλι δεν θα μας βοηθήσει, βάζουμε χέρι και ανακατεύουμε με στυλ ζυμώματος, ώστε τα κομματάκια να πάνε σε όλη τη ζύμη.
  6. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  7. Δεκαπέντε λεπτά πριν το βγάλουμε για ψήσιμο, ανάβουμε τον φούρνο στους 190 C (αντιστάσεις πάνω-κάτω).
  8. Αφού ζεσταθεί καλά ο φούρνος, βγάζουμε το μίγμα. Τώρα θα είναι πολύ σκληρό. Παίρνουμε το ταψί όπου θα ψήσουμε τα cookies και το βουτυρώνουμε / αλευρώνουμε ελαφρώς. Το γιατί το γράφω στις παρατηρήσεις.
  9. Σχηματίζουμε με το χέρι μπάλες ζύμης στο μέγεθος καρυδιού (ή και μεγαλύτερες, αν θέλετε). Τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας κάποιο κενό μεταξύ τους.
  10. Βάζουμε στο φούρνο, στη μεσαία θέση και υπολογίζουμε 9 λεπτά για τέλεια ψημένα cookies και 12-13 λεπτά για τελείως τραγανά cookies (τύπου αγοραστών).
  11. Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το ταψί και βάζουμε το δεύτερο, το οποίο σημειωτέον, περιμένει στο ψυγείο. Αν δεν έχουμε δεύτερο ταψί, αφήνουμε το πρώτο να κρυώσει πολύ καλά για να βάλουμε τη δεύτερη δόση ζύμης να ψηθεί.
  12. Τα cookies πρέπει να μείνουν περίπου 10 λεπτά στο ταψί για να κρυώσουν λίγο και να σφίξουν. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο DOUBLE CHOCOLATE CHIPS COOKIES    

Τα σχόλια είναι κλειστά.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων