Ζωγραφίζω ένα τοπίο βήμα βήμα

Για την υλοποίηση της δραστηριότητας θα χρειαστούμε την εφαρμογή TuxPaint την οποία θα πρέπει να εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας, αν δεν την έχουμε ήδη (ή ένα μπλοκ ζωγραφικής, αν δεν μπορείτε να την εγκαταστήσετε). Για την εφαρμογή δίνονται παρακάτω κάποιοι σύνδεσμοι ώστε να την εγκαταστήσετε. Καλύτερα να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου μεγαλύτερου!Το βασικό πρόγραμμα μπορείτε να μεταφορτώσετε από εδώ –> TuxPaint

Θα χρειαστούμε και ένα πρόσθετο αρχείο εγκατάστασης ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις σφραγίδες –> Σφραγίδες για TuxPaint

Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή για την εργασία δεν πειράζει. Μπορείτε να κάνετε την ζωγραφιά στο μπλοκ ζωγραφικής σας.

Είμαστε έτοιμοι; Ωραία! Είναι σημαντικό είτε χρησιμοποιώ υπολογιστή, είτε όχι, να δουλέψω ακολουθώντας πιστά τα βήματα που σας υποδεικνύω. Σκοπός της άσκησης είναι να μάθω να σκέφτομαι και να καταγράφω τα βήματα που χρειάζονται για να επιλύσω ένα πρόβλημα, και μετά να τα ακολουθώ πιστά, ώστε να διευκολυνθώ και να μην κάνω πολλά λάθη! Έτσι περίπου λειτουργεί και ένας υπολογιστής για να κάνει κάτι χρήσιμο. Πρέπει να του δίνετε τις εντολές με μεγάλη λεπτομέρεια!

Θα ήθελα, λοιπόν, να δημιουργήσετε ένα τοπίο στην εξοχή χρησιμοποιώντας τα πινέλα και τα χρώματα του TuxPaint (αν δεν κάνετε την εργασία με υπολογιστή χρησιμοποιείστε ότι έχετε μαρκαδόρους, κηρομπογιές, ξυλομπογιές, νερομπογιές κτλ)  και έχοντας στο μυαλό σας τα εξής:

Ζωγραφίζω βήμα βήμα

  1. τον ουρανό
  2. το χορτάρι 
  3. τον ήλιο
  4. τα σύννεφα
  5. τα βουνά
  6. τη λίμνη
  7. το ποτάμι

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι περίπου όπως παρακάτω

Αφού τελειώσουμε πατάμε το κουμπάκι αποθήκευση και στη συνέχεια το έξοδος.

Θα μας ρωτήσει το πρόγραμμα αν τελειώσαμε όπως φαίνεται παρακάτω και εμείς θα πατήσουμε Ναι, τελείωσα

Αφήστε μια απάντηση