Πότε θα ξαναπάμε θέατρο;

Χθες, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονή Λαζαριστών για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Με μουσικές εξαίσιες…με φωνές!..»Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που διατρέχει την ιστορία της Θεσσαλονίκης, αναζητώντας μέσα στον χρόνο τους πολλούς και διαφορετικούς «ήχους» της πόλης. Η μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης, από το 1912 ως τις μέρες μας, ζωντάνεψε στη Μονή Λαζαριστών από το ΚΒΘΕ, σε κείμενα-ιστορική & μουσική έρευνα: Λάμπρου Λιάβα και σκηνοθεσία-χορογραφία: Σοφίας Σπυράτου, σε μια παράσταση αστραφτερή και πολύχρωμη – όπως ακριβώς η ιστορία και η κουλτούρα της πόλης.

IMG_0521

IMG_0520

IMG_0524

 

 

IMG_0529

Μαθητές και καθηγητές του σχολείου είχαμε την ευκαιρία να δούμε μια εξαιρετική παράσταση με πολύ καλές ερμηνείες η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί διδακτικά ποικιλοτρόπως στη συνέχεια μέσα  στις τάξεις. Η παράσταση αυτή αποτελεί ένα πρωτότυπο μάθημα ιστορίας της πόλης μας και μια ευκαιρία για προβληματισμό αλλά και γνωριμία με τη μουσική παράδοσή της.

IMG_0531

IMG_0533

Ευχαριστούμε θερμά  τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΒΘΕ, Γιάννη Βούρο και το διοικητικό συμβούλιο που δέχτηκαν το αίτημά μας για μειωμένη τιμή εισιτηρίου, ενέργεια που επέτρεψε να παρακολουθήσει την παράσταση πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών του σχολείου μας.


                theatre2    theatre3    theatre1

 

Κάποιοι από αυτούς τους μαθητές πήγαιναν για πρώτη φορά στο θέατρο.Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αίσθημα ικανοποίησης για τον εκπαιδευτικό από το χαμόγελο στα χείλη όλων μετά το τέλος της παράστασης και ένα ερώτημα να ακούγεται στα πηγαδάκια που αυθόρμητα δημιουργήθηκαν στον προαύλιο χώρο: «πότε θα ξαναπάμε θέατρο;»

 

Αφήστε μια απάντηση