Καλό μήνα

Απρ 20203

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν σε αρχείο Μαθηματικών δεν βλέπετε καθαρά τα κλάσματα να πηγαίνετε πάνω δεξιά στη σελίδα και να πατάτε την λήψη(το κουμπί που δείχνει ένα βελάκι). Τότε θα δείτε να κατεβαίνει το αρχείο στην κάτω αριστερή μπάρα. Μόλις φορτώσει το εικονίδιο κάντε κλικ πάνω του για να ανοίξει. Αποθηκεύστε το και μετά μπορείτε να δουλέψετε.

Χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο
web tv  της ΕΡΤ τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης.
https://webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/

ΝΕΟ! Μπείτε στην e-me και πατήστε τον τοίχο της κυψέλης μας. Θα δείτε την πρώτη μας ανάρτηση.Περιμένω τα σχόλιά σας. Εκεί θα δουλέψουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι, σίγουρα την επόμενη εβδομάδα, αν έχει τελειώσει η αναβάθμισή της. Γι΄αυτό διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης που βρίσκονται στην αρχική σελίδα της e-me ή στο email που έχω στείλει στους γονείς σας.

Αυτό το τριήμερο θα είναι πιο ευχάριστο, αλλά πάντα και δημιουργικό.Όχι, δεν είναι αστείο πρωταπριλιάτικο!! Με αφορμή τα μαθήματα του Ηλεκτρισμού, πριν σταματήσουμε τα μαθήματα, αλλά και τις παρουσιάσεις στην ΕΡΤ2, σας δίνω μια πολύ ωραία σελίδα με πειράματα προσομοίωσης.Πρώτα όμως θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά και να συμπληρώσετε το Φύλλο Εργασιών ακολουθώντας τις οδηγίες.

Φύλλο Εργασίας

PhET Home Page

Ωραίο δεν ήταν; Είδατε που δεν με πιστεύατε; Σας έχω και συνέχεια! Θα ανοίξετε τώρα την Γεωγραφία– είπατε ωχ;, μπα κύριε!- στο κεφάλαιο 20 και με τη βοήθεια του χάρτη θυμηθείτε τις φυσικές αλλά και τις τεχνητές λίμνες (έχουν φτιαχτεί κυρίως από την ΔΕΗ ,θα βρείτε πληροφορίες και στο κεφ. 21). Είστε έτοιμοι πλέον να παίξετε με την επόμενη τριπλή διαδραστική εξάσκηση.

Θέλετε κι άλλο; Επειδή κάνατε σπουδαία δουλειά όλες αυτές τις μέρες , βάλτε τα δυνατά σας στις επόμενες ευχάριστες μαθηματικές δραστηριότητες. Δυνατά όμως και σοβαρά. Γκε γκε!! Σας άρεσε εε;

Αριθμογραμμή

Σύγκριση κλασμάτων

Πυροβολώ ισοδύναμα

Τέλος, θέλω να σκεφτείτε και να συνεχίσετε όποιο από τα δύο παραμύθια θέλετε. Περιμένω μια ωραία προσπάθεια όπου μπορείτε να έχετε πάντα τη βοήθεια του Ηλεκτρονικού Λεξικού δεξιά στους σελιδοδείκτες για λέξεις που δεν είστε σίγουροι ορθογραφικά.Στέλνω το ίδιο αρχείο σε δύο τύπους.

Aρχείο word docx

Συνέχισε την ιστορία

Αρχείο word doc 1997-2003

Συνέχισε-την-ιστορία (1)

Ήρθε η 2η εργασία των Αγγλικών, αλλά μην στέλνετε τις απαντήσεις της  σ΄εμένα καθώς σε λίγες ημέρες θα σας έρχονται και οι απαντήσεις τους

CORONA VIRUS CLASS E EXERCISE 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων