24η: Παρουσίαση παραδειγμάτων μενού και μονάδων : 2010-12-10

Μενού και μονάδες (widgets)

Στην επιλογή Μενού (Εικόνα 24-1) μπορείτε να προσαρμόσετε τα μενού που θα εμφανίζονται αν το επιτρέπει το θέμα που έχετε επιλέξει. Αν δεν το επιτρέπει μπορείτε να προσθέσετε χρησιμοποιώντας την επιλογή Δημιουργία μενού.

Για να το δημιουργήσετε δίνετε ένα όνομα (2) και πατάτε στην δημιουργία μενού. Επιλέγετε ποιους συνδέσμους, σελίδες και κατηγορίες θα προσθέσετε (4) στο συγκεκριμένο μενού και όταν τελειώσετε πατάτε Αποθήκευση μενού (3).

24.1 Μενού Μονάδες

Για να προσθέσετε το παραπάνω μενού με όνομα Σημαντικά που δημιουργήσατε στο ιστολόγιο σας πρέπει να μεταβείτε στην σελίδα Μονάδες (5) από όπου μπορείτε να προσθέσετε και πολλές άλλες μονάδες.
Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε τις εικόνες άλλων χρηστών (Avatars), RSS από άλλα site, Φόρμα αναζήτησης, Ημερολόγιο και Μενού που δημιουργείτε.

Για την προσθήκη του μενού πηγαίνετε στην επιλογή Μενού (1) και αφού κάνετε κλικ επάνω της σύρατε το ποντίκι μέσα στο κουτί (2) με τίτλο Πάνελ 1 (3). Μέσα στο τετράγωνο που αναδύεται βάλτε τίτλο για το συγκεκριμένο μενού και επιλέξτε το μενού (Σημαντικά στο παράδειγμά μας) που μόλις δημιουργήσατε.

24.2 Μενού - Μονάδες

Για να προσθέσετε και άλλες μονάδες εκτελείτε την ίδια διαδικασία με την κάθε μία να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερα στοιχεία να προστεθούν. Για παράδειγμα για να προσθέσετε ένα RSS κανάλι από ένα άλλο site χρειάζεται να πληκτρολογήσετε την διεύθυνση του καναλιού, ένα όνομα με το οποίο θα εμφανίζεται στο ιστολόγιο σας και των αριθμό των στοιχείων που θα εμφανίζει.

Πηγη: https://blogs.sch.gr/manuals/

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση