19η:Μορφοποίηση δημοσίευσης : 2011-01-08

Στην περιοχή νέα δημοσίευση υπάρχει μια πλήρης εργαλειοθήκη με την οποία μπορούμε να διαμαρφώσουμε το κείμενο μας, να προσθέσουμε links , video , παρουσιάσεις, έγγραφα και άλλα. Στην συνέχεια θα παρουσιάσουμε μερικά χρήσιμα κουμπιά(δείτε την εικόνα 12) απο το μενού της εργαλειοθήκης και που χρησιμοποιείται το καθένα.

εικονα 12

19.1 Εισαγωγή συνδέσμων

Η εισαγωγή συνδέσμων στο ιστολόγιο σας είναι μια σημαντική δυνατότητα αφού δίνει την δυνατότητα στον αναγνώστη να κοιτά εύκολα και γρήγορα τις αναφορές σας. Για να εισάγετε έναν υπέρ-σύνδεσμο εκτελείτε τα παρακάτω:

  1. Αντιγράφετε το ζητούμενο URL από τον φυλλομετρητή σας.
  2. Στην σελίδα Νέα Δημοσίευση επιλέγετε το κείμενο που θέλετε να συνδέσετε με τον σύνδεσμο που έχετε αντιγράψει και πατάτε Εισαγωγή/επεξεργασία συνδέσμου στα εργαλεία επεξεργασίας κειμένου (Εικόνα 16).

Επικολλάτε τον σύνδεσμο στο πεδίο URL συνδέσμου, επιλέγετε Στόχο στο ίδιο ή νέο παράθυρο ανάλογα πως θέλετε να ανοίγει το σύνδεσμο και πατάτε Εισαγωγή (Εικόνα 17).

Δείτε τα εκπαιδευτικά βίντεο που ακολουθούν

Δημιουργία συνδέσμου με courselab

και

19.2 Εισάγωντας έγγραφα Pdf και Powerpoint στις δημοσιεύσεις

Η εισαγωγή κειμένων εισάγει έναν σύνδεσμο στο κείμενο σας για το ζητούμενο έγγραφο. Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο το έγγραφο ανοίγει σε έναν άλλο φυλλομετρητή ή κατεβαίνει στον υπολογιστή μας από το διαδίκτυο.

Από τον υπολογιστή σας μπορείτε να ανεβάσετε έγγραφα και άλλα αρχεία στο Ιστολόγιο σας ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με το ανέβασμα εικόνων. Στην περίπτωση αυτή όμως επιλέγετε «Προσθήκη πολυμέσων».

Δείτε το εκπαιδευτικό βίντεο που ακολουθεί πατώντας τον  παρακάτω υπερσύνδεσμο

Εισαγωγή εγγράφου pdf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση