Δημοσιεύθηκε στην ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Οι άνθρωποι  για χρόνια πολεμούσαν, άνθρωποι σκοτώνονταν και παιδιά πεινούσαν. Κι αφού έριξαν στο Ναγκασάκι και στη Χιροσίμα βόμβες φοβερές είπαν:

«Πια δεν πάει άλλο! Πρέπει να βάλουμε μυαλό! Τον πόλεμο να λήξουμε και να ζήσουμε οι άνθρωποι όλου του κόσμου, μόνο με σεβασμό!».

Κι αφού ο πόλεμος τελείωσε το 1945, τρία χρόνια μετά βρεθήκανε, στις 10 Δεκεμβρίου του 1948, το λόγο τους να δώσουνε και να υπογράψουνε ένα έγγραφο φοβερό.

sxoleio98 synigoros02Το ονόμασαν: «Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων» με το οποίο δεσμεύτηκαν να προστατεύουνε όλους τους λαούς των Ηνωμένων Εθνών. Όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε ελεύθεροι και ίσοι και κανένας, μα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας κάνει κακό και να μας βασανίσει! Και είπανε και άλλα πολλά, αλλά φαίνεται πως ξεχνούσαν τα παιδιά. Κι αφού το έγγραφο αυτό δεν ήταν αρκετό, στις 20 Νοεμβρίου του 1989,άνθρωποι πολλοί συγκεντρώθηκαν για να διακηρύξουνε πως θα προφυλάξουνε όλων των παιδιών το καλό  και το ονόμασαν: «Διακήρυξη των δικαιωμάτων του παιδιού».

Παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, που σε πολλές χώρες, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους σχολικής εκπαίδευσης. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά βιώνουν τις τραγικές συνέπειες συρράξεων και οικονομικού χάους, δεκάδες χιλιάδες ακρωτηριάζονται στους πολέμους και πολλά ακόμη ορφανεύουν ή και σκοτώνονται από άλλες ασθένειες.

ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ !


Μετάβαση στο sway.office.com.



Λήψη αρχείου