Καλημέρα, παιδιά! Σας έχω κουράσει μήπως; Λίγο, ε;;; ΄

Εντάξει, πάμε λίγο πιο χαλαρά…!

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου)

Μμμμ!… καλέ πώς ξεχάστηκα έτσι! Χθες ξέρετε ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η συγκεκριμένη μέρα καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) το 1996, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805). Κάθε χρόνο ένα τμήμα της IBBY από κάποια χώρα ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα. Φέτος η Σλοβενία δημιούργησε την παρακάτω υπέροχη αφίσα με το μήνυμα «Πείνα για λέξεις».

Ακάθιστος Ύμνος

Σήμερα ψάλλεται η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου. Ο Ακάθιστος Ύμνος είναι ένας ύμνος προς την Παναγία που ψάλλεται τμηματικά το βράδυ της Παρασκευής των 4 πρώτων εβδομάδων της Μεγάλης Σαρακοστής και ολόκληρος το βράδυ της 5ης Παρασκευής. Ο Ακάθιστος Ύμνος ονομάζεται και ακολουθία των Χαιρετισμών από την επαναλαμβανόμενη λέξη «Χαίρε». Ποια είναι όμως η ιστορία του;

Πάμε τώρα στις εργασίες μας.

1. ΓΛΩΣΣΑ

Μπαίνουμε στην 10η ενότητα Β.Μ. σελ. 54 (μυστήρια -επιστημονική φαντασία).

  • Αρχικά διαβάζουμε 3-4 φορές προσεκτικά το μάθημα (Β.Μ. – σελ. 54)
  • Στη συνέχεια παρακολουθούμε την παρουσίαση.
  • Έπειτα μελετάμε τους μελλοντικούς χρόνους στη σελ. 56-57 και κάνουμε την 4η εργασία από το Β.Μ. σελ. 57

2. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Αφού διαβάσεις στο Β.Μ. το 19ο κεφ. (σελ. 51-52):

3. ΙΣΤΟΡΙΑ

Καλό Σαββατοκύριακο!

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.