8ος Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

apologismos-imimarathoniou-marathona
ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΒΑΔΑΡΛΗ

Αφού, λοιπόν, αφιερώνουμε το φύλλο μας αυτό στην πανέμορφη και, αδιαμφισβήτητα, «αθλητική» Θεσσαλονίκη μας θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί το μεγαλύτερο νυχτερινό αθλητικό γεγονός της χώρας μας, και φυσικά αναφέρομαι στον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.

              Πρόκειται για έναν αγώνα που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 19 Οκτωβρίου. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο 21,1 χλμ στον οποίο συμμετέχουν άτομα άνω των 18 ετών, με αφετηρία την οδό Κουντουριώτη και τερματισμό τον Λευκό Πύργο. Επίσης, τον δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5χλμ που αναφέρεται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και πάνω, με αρχή το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τέλος τον Λευκό Πύργο, αλλά και πολλή μουσική στους δρόμους της πόλης. Βέβαια στους αγώνες, όπως κάθε χρόνο, θα συμμετέχουν και άτομα με αναπηρία.

Το πάρτυ αυτό, οχτώ χρόνια τώρα, προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας, είτε για να βοηθήσουν εθελοντικά είτε να συμμετάσχουν στον αγώνα. Οι δρομείς φέτος θα λάβουν μέρος είτε ατομικά είτε έχοντας δημιουργήσει τη δική τους ομάδα, η οποία θα αποτελείται από δέκα και παραπάνω άτομα, όπως φίλοι, οικογένεια κτλ. Οι τρεις πρώτοι θα πάρουν μετάλλια, κύπελλα αλλά και χρηματικά έπαθλα.

Πληρώνοντας τη συμμετοχή τους οι αθλητές αυτοί, τα τελευταία έξι χρόνια, ενισχύουν οικονομικά δεκάδες φορείς που επιτελούν κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, όπως το χαμόγελο του παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ, η ένωση κωφών, η ένωση τυφλών κ.α.

Πριν δύο χρόνια είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω εθελοντικά σε αυτήν τη διοργάνωση. Πέρασα πολύ ωραία και η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη, γι’ αυτό θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα στον καθένα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι είναι κάτι που πιστεύω ότι αξίζει να το δοκιμάσεις.