Επέτειος… α λα Ανοιχτά Χαρτιά

Άρθρο Δημήτρης Γάκης
Δημήτρης Γάκης

Χρόνος και ιστορία, έννοιες αλληλένδετες μεταξύ τους. Λένε ότι οι οικογένειες γράφουν ιστορία και αυτό είναι απολύτως αληθές. Η ιστορική μας μνήμη έχει ταυτισθεί με οικογένειες και πάντοτε αξίζει να ανατρέχουμε σε αυτές και στο πώς εξελίχθηκαν. 

Η δική μας ευρύτερη οικογένεια, η οικογένεια των «Ανοιχτών Χαρτιών» έχει καταγράψει μιαν αξιοθαύμαστη πορεία, αυτή θέλει να αναδείξει και το φύλλο αυτό! 97 μαθητές, 3 υπεύθυνοι καθηγητές έχουν δημιουργήσει αυτό που εγώ και όλοι μας θαυμάζουμε.

Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για την κυκλοφορία ενός επετειακού φύλλου στο οποίο -όπως βλέπετε- γράφουν πολλοί από τους παλιούς συντάκτες. Ναι, το σκεφτήκαμε και το πράξαμε- εμφανής κάπου εδώ η θρέψη αυταπατών για το μεγαλείο μας με φράσεις κραυγαλέες! Αντιληφθήκαμε πόσο σημαντικό ήταν να δούμε το αποτύπωμα που ο χρόνος έχει αφήσει στον καθένα και κυρίως να επιστρέψει στις πάτριες στήλες.

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η συμπλήρωση 50 φύλλων αυτόν τον μήνα. Φτιαγμένη με μεράκι, όρεξη για δουλειά και αισιοδοξία, μέσα σε εποχές δύσκολες, κοσμοϊστορικών γεγονότων αυτή η εφημερίδα έβλεπε το μέλλον με ένα άλλο πρίσμα. Αυτό του εφήβου συντάκτη που ελπίζει για το καλύτερο και ονειρεύεται την πραγμάτωση των δυνάμει πόθων του.

Εκ μέρους μου, σας εύχομαι καλή ανάγνωση και -γιατί όχι;- διασκέδαση!