Sparila.com

Άρθρο Στέλλα Στεφανοπούλου
Στέλλα Στεφανοπούλου

Ξυπνάς και πρέπει να σηκωθείς, αλλά δε θες καθόλου. Έτσι κι αλλιώς ποιον θα βλάψουν λίγα λεπτά ακόμη στο κρεβάτι; Πρέπει να τελειώσεις εκείνη την εργασία-δουλειά που ποτέ δεν ξεκίνησες αλλά το κινητό φαίνεται πιο δελεαστικό… σωστά;

Νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε πως η λέξη βαριέμαι ήταν η πιο δημοφιλής κατά την περίοδο της καραντίνας. Η οκνηρία δεν έλειπε έτσι κι αλλιώς από τη ζωή μας, αλλά τους τελευταίους τρεις μήνες κάναμε αρκετή παρέα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της ρουτίνας και της επανάληψης. Κάθε μέρα είναι ίδια και εκτός αυτού σπάνια αλλάζουμε πλέον παραστάσεις. Η αντιμετώπιση όμως της οκνηρίας είναι πολύ ευκολότερη από όσο αισθανόμαστε. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την ανούσια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να κάνουμε το μεγάλο βήμα… που τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλο.

Μερικές φορές δεν είναι κακό να βαριέσαι. Όταν όμως έχεις πολλές δουλειές στο πρόγραμμά σου και η βαρεμάρα δε θέλει να σε αποχωριστεί, πάρε μία βαθιά ανάσα και πες: «η τώρα η ποτέ»… Και εννοείται πως το ποτέ δεν είναι επιλογή.