Φοιτητική ζωή δια ζώσης και εν μέσω πανδημίας

Γιώργος Τσανακλίδης άρθρο
Γιώργος Τσαμασλίδης

Με το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων του 2019, έγινε η αλλαγή σελίδας από τη μαθητική στη φοιτητική ζωή. Με άλλα λόγια, από μαθητής Λυκείου στο διπλανό χωριό σε φοιτητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάλεξη στο Πανεπιστήμιο. Δημιουργήθηκαν ομάδες φοιτητών και κάπως έτσι, έγιναν οι πρώτες γνωριμίες. Με το πέρασμα των ημερών, οι σχέσεις των φοιτητών γινόντουσαν καλύτερες μεταξύ τους και η επικοινωνία με τους καθηγητές αναπτυσσόταν, μέσω των αποριών των φοιτητών. 

Ενώ το εαρινό εξάμηνο του 2020 άρχισε στις πανεπιστημιακές αίθουσες, ο λεγόμενος “COVID – 19” κάνει αισθητή την παρουσία του στον πλανήτη μας. Τότε, ξεκίνησε “η φοιτητική ζωή εν μέσω πανδημίας”. Τα μαθήματα γινόντουσαν με την εξ’ αποστάσεως διαδικασία, μέσω τηλεδιασκέψεων. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, οι διαλέξεις των μαθημάτων και οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Συνοψίζοντας, η φοιτητική ζωή προσφέρει πολλά μαθήματα ζωής. Δηλαδή, δια ζώσης και μέσω της πανδημίας, πραγματοποιούνται με επιτυχία οι διαλέξεις και οι εξετάσεις των φοιτητών, αλλά οι φοιτητές δεν πρόλαβαν να χαρούν τη νέα τους ζωή, η οποία θα τους κάνει να αλλάξουν τον τρόπο σκέψη τους και να ζήσουν μοναδικές στιγμές. Παρ’ όλα αυτά, κατάφεραν να μη χάσουν την επικοινωνία μεταξύ τους!