Anna Georgakopoulou

Ein Versuch sich als Lehrerin zu verbessern!

Αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821 “Ξύπνα Ραγιά”

Απρ 20137

“Ξύπνα Ραγιά”: Θεατρική – μουσική παράσταση αφιερωμένη  στην 25η Μαρτίου 1821

Γιατί γιορτάζουμε το 21;

Η οργάνωση της φετινής σχολικής γιορτής, μας δημιούργησε προβληματισμό και ερωτήματα όπως: γιατί κάνουμε τις σχολικές γιορτές, τι μπορούν να μας προσφέρουν; Αναμφισβήτητα ο προσδιορισμός του σκοπού των σχολικών γιορτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία τους.Η θεατρική-μουσική παράσταση “Ξύπνα Ραγιά” είναι διασκευή,για σχολικές γιορτές, του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη ” Το μεγάλο μας Τσίρκο” που ανέβηκε το καλοκαίρι του 1973 στα χρόνια της δικτατορίας.

Για να γίνει επανάσταση του ’21 χρειάστηκαν οι φωτισμένοι άνθρωποι του γένους. Χρειάστηκαν οι πλούσιοι και επιφανείς Έλληνες για να χρηματοδοτήσουν τον αγώνα. Χρειάστηκε όμως και το έδαφος πάνω στο οποίο αυτά μπόρεσαν να βλαστήσουν.Το έδαφος αυτό ήταν η επιθυμία και η ανάγκη των απλών ανθρώπων για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική και θρησκευτική ανεξαρτησία. Επιθυμία και ανάγκη που τους ώθησε να θυσιάσουν την όποια περιουσία τους, την ίδια τους τη ζωή ακόμη και τα παιδιά τους.

Τιμή σε εκείνους όπου στην ζωήν των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Κ. Καβάφης, Θερμοπύλες

Γεωργακοπούλου Άννα, Ντυμένου Δώρα

Στιγμιότυπα από το αφιέρωμα εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Ich bin Deutschlehrerin im 1. Gymnasium in Amaliada.Mein Beruf interessiert mich sehr und deshalb versuche ich täglich meinen Schülern das Beste beizubringen.

 

σχόλια



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων