4th Transnational meeting of Erasmus+ Project “How to talk about intercultural education-intercultural competences in preschool pedagogy” in Rethymno, ​25-27 February 2020.

Τρίτη μέρα

Την Πέμπτη, 27/2/2020, τρίτη ημέρα της συνάντησης του έργου μας, οι εταίροι μας επισκέφτηκαν το 13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου όπου και τους καλωσόρισε η Προϊσταμένη του σχολείου, κ. Άννα Φανουργίακη και εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, κ. Δέσποινα Παπαγεωργίου. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και συμμετείχαν στο μάθημα των παιδιών. Έπειτα μεταβήκαμε στο Κέντρο νέων του Δήμου Ρεθύμνου όπου μας υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας – Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνου, κ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα. Στον ίδιο χώρο η κ. Ελένη Χριστίνα Σωτηροπούλου μας παρουσίασε το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου «Ελληνικά μαθήματα για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους αλλοδαπούς που ζουν στο Ρέθυμνο: μερικές σκέψεις για τον κοινωνικό αντίκτυπο της εμπειρίας».  Ακολούθησε συζήτηση των εταίρων και σχεδιασμός των επόμενων βημάτων του έργου, που οδεύει προς ολοκλήρωση. Η ημέρα μας ολοκληρώθηκε με το αποχαιρετιστήριο γεύμα σε εστιατόριο της πόλης μας. Η επόμενη συνάντησή μας θα γίνει στην Λειψία τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα για την παραχώρηση της αίθουσας στο Κέντρο νέων του Δήμου Ρεθύμνου, την κ. Ελένη Χριστίνα Σωτηροπούλου για την παρουσίασή της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς του σχολείου μας που μας στηρίζουν και μας βοήθησαν στην προετοιμασία της υποδοχής.