4th Transnational meeting of Erasmus+ Project “How to talk about intercultural education-intercultural competences in preschool pedagogy” in Rethymno, ​25-27 February 2020.

Πρώτη μέρα 

Την Τριτη, 25/2/2020, ήταν η πρώτη ημέρα της συνάντησής μας στα πλαίσια του έργου μας στην πόλη μας, το Ρέθυμνο. Επισκεφτήκαμε το 2ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου όπου μας καλωσόρισαν οι κ. Ευαγγελία Παντελιδάκη Μαντά, αναπληρώτρια Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ρεθύμνου και η νηπιαγωγός του 2ου Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου-συμμετέχουσα στο πρόγραμμα Λένια Γκουβούση. Η κΜιλτιάννα Αποδιουλανάκη, δασκάλα στο τμήμα ένταξης στο 1ο Δημοτικό σχολειό Ρεθύμνου μας παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος  και μας έδωσε παραδείγματα της εκπαίδευσης των παιδιών. Οι δραστηριότητες της ημέρες  περιελάμβαναν γνωριμία και παιχνίδια με τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Δερεδάκης μας ξενάγησε στην παλιά πόλη και η ημέρα μας έκλεισε με ένα πολύ όμορφο μεσημεριανό.

Ιδιαιτέρα ευχαριστούμε τους συμμέτοχες στο πρόγραμμα, συναδέλφους από την Γερμανία και την Σουηδία και στεναχωριόμαστε βαθύτατα για την αδυναμία των Ιταλών εταίρων μας να παρευρεθούν, λόγο των τελευταίων γεγονότων. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Μαντά και στον κ. Δερεδάκη για την υποστήριξή τους καθώς και στις διευθύντριες του 1ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου και του 2ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου, κ.κ. Ελένη Μιχελουδάκη και Ελένη Αλεξάκη αντίστοιχα.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται η Lenia Gkouvousi, άτομα που χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, περιλαμβάνεται η Sofie Liljegren, άτομα που χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας, εσωτερικός χώρος και φαγητό