4th Transnational meeting of Erasmus+ Project “How to talk about intercultural education-intercultural competences in preschool pedagogy” in Rethymno, ​25-27 February 2020.

Δεύτερη μέρα

Την Τετάρτη, 26/2/2020, ήταν η δεύτερη ημέρα της συνάντησής μας στα πλαίσια του έργου μας στο Ρέθυμνο.
Επισκεφτήκαμε το Πανεπιστήμιο Γάλλου στο οποίο η κ. Διονυσία Κοντογιάννη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής στο Ρέθυμνο μας παρουσίασε την εισήγηση της με θέμα: «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στην Ελλάδα».
Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την εισήγηση της κ. Eλευθερίας Σιμιτζή –Δέλλα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου ΠΕ 60 2ης Ενότητας Ρεθύμνου Ηρακλείου με τίτλο: “Προσχολική Εκπαίδευση στο Eλληνικό Eκπαιδευτικό Σύστημα”.
Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων όλων των εταίρων του έργου και συζήτηση για τη μετέπειτα πορεία του έργου μας. Η μέρα ολοκληρώθηκε με μεσημεριανό γεύμα στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Κρήτης .
Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή Γιώργο Μανωλίτση και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών, την κ. Κοντογιάννη και την κ. Σιμιτζή -Δέλλα για τις εισηγήσεις τους.