>Βοήθεια για αναρτήσεις blog

>

Για να ξεκολλήσουμε λίγο και να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε μεγαλύτερης ποικιλίας αναρτήσεις στα blog μας, υπενθυμίζω βασικά σημεία.

Εισαγωγή υπερσυνδέσμων

Επιλέγουμε πρώτα τη λέξη ή τη φράση του κειμένου της ανάρτησής μας που θέλουμε να λειτουργεί ως υπερσύνδεσμος. Στη συνέχεια επιλέγουμε το εικονίδιο του υπερσυνδέσμου

και στο αναδυόμενο παράθυρο συμπληρώνουμε τη διεύθυνση στην οποία ο υπερσύνδεσμός μας θέλουμε να παραπέμπει

Εισαγωγή εικόνας (από αρχείο ή από το διαδίκτυο)

Μέσα στο κείμενο της ανάρτησής μας μπορούμε να ενθέσουμε εικόνες, από αρχείο που έχουμε στον υπολογιστή μας ή από το διαδίκτυο.
Για να εισάγουμε εικόνα από αρχείο που έχουμε αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το αρχείο πρέπει να έχει τη μορφή jpg, gif, bmp ή png, αδιάφορο με ποιο πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί.
Επιλέγουμε το εικονίδιο εισαγωγής εικόνας

και στο αναδυόμενο παράθυρο συμπληρώνουμε ανάλογα:

Αν η εικόνα είναι από αρχείο στον υπολογιστή μας, με την εντολή “αναζήτηση” την εντοπίζουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε τη διάταξη της εικόνας σε σχέση με το κείμενο της ανάρτησής μας και ζητούμε “μεταφόρτωση εικόνας”

Αν πάλι η προσθήκη εικόνας είναι από το διαδίκτυο, συμπληρώνουμε αντίστοιχα τη URL διεύθυνση. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να επιλέξουμε την εικόνα που βρήκαμε στον ιστό και με δεξί κλικ του ποντικιού να ζητήσουμε “αντιγραφή τοποθεσίας εικόνας” και αυτή τη διεύθυνση να επικολλήσουμε.

Εισαγωγή βίντεο

Η εισαγωγή βίντεο γίνεται με τρόπο αντίστοιχο με αυτόν της εισαγωγής εικόνας και με τη χρήση του αντίστοιχου εικονιδίου

στο αναδυόμενο παράθυρο εντοπίζετε με την εντολή “αναζήτηση” το αρχείο βίντεο στο δίσκο σας και αφού του δώσετε έναν τίτλο, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με τους όρους μεταφόρτωσης υλικού και ζητάτε “μεταφόρτωση βίντεο”.

Σχετικά με ΑΝΝΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Δρ. Φιλοσοφίας, Επιμορφώτρια Β΄ Επιπέδου, Yπεύθυνη του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής και Θεάτρου και της εκπομπής Z-on air στο Εuropean School Radio.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση